SASTANAK VUČIĆA I SKOTA: Neprihvatljiva upotreba sile (INFO)

Skot

Foto: Tanjug

Vučić i Skot su razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

ALBANSKI MEDIJI IZVEŠTAVAJU U NEVERICI: Srpski borbeni avioni leteli 20 minuta iznad Preševa; Krivokapić: Redovne letačke aktivnosti (VIDEO)

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

RAMUŠ HARADINAJ PRETI: Naše strpljenje nije bezgranično, branićemo “NAŠE PRAVO”!

(Dnevne.rs/Pink.rs/Izvor: tanjug)