SASTANAK NIJE BIO NAJAVLJEN: Predstavnici Srpske liste ‘iznenada’ došli kod Vučića, 4 sata razgovarali iza zatvorenih vrata! (INFO)

predsednik

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić sastao se sa predstavnicima Srba sa Kosova

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, završen je danas u Beogradu posle više od četiri sata, saznaje Tanjug.

Sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Srpske liste nije bio najavljen, a tema razgovora je, kako se pretpostavlja, razvoj događaja na i oko Kosova i Metohije.

Predstavnici Srpske liste sastali su se i sa direktorom Kancelarije za KIM Markom Ðurićem.

U dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora i rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini, rekli su danas politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije u razgovoru sa Đurićem.

Kako je saopšteno, Ðurić je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je naglasio da je u predstojećem periodu veoma važno koordinisano delovanje vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u Privremenim institucijama samouprave u Prištini, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih intresa.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini.

Oni su izneli i stav da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug/I.N.)