Sačekuša za “Pink pantera”: Pucano iz “audija” u pokretu

zemun

УВИЂАЈ Место где је пуцано на Лазаревића / Младен Лазаревић / Фото Н. Скендерија

Na Novosadskom putu u Zemunu ranjen Mladen Lazarević. Pucano u vožnji iz “audija”. Ispaljeno više od 30 hitaca. Mladić, srećom, lakše povređen. Sumnja se da je član bande kradljivaca dragulja

MLADEN Lazarević (34) ranjen je jutros, oko 9 časova u pucnjavi koja se dogodila na raskrsnici Novog novosadskog puta i naselja Plavi horizonti, u Zemunu. Na njega je, kako “Novosti” saznaju, iz crnog automobila u pokretu, napadač ispalio više od 30 hitaca. Kako smo se uverili na mestu događaja, desetak hitaca bilo je grupisano u vrata džipa, baš na mestu gde je sedeo Lazarević i neverovatno je kako je preživeo. Sam je došao u svesnom stanju u Kliničko-bolnički centar “Bežanijska kosa”!

U trenutku pucnjave Lazarević se nalazio u svom belom džipu marke “rendž rover”. Zasada nepoznati napadač ga je sustigao na raskrnici. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da su kola iz kojih je pucano marke “audi” i da je u trenutku napada u njemu bilo više osoba. Pretpostavlja se da su napadači pobegli ka auto-putu Beograd – Zagreb. Povodom ovog slučaja, policija je odmah pokrenula akciju pod nazivom “Vihor”, u okviru koje su danas patrole MUP bile raspoređene širom grada i kontrolisale su luksuzne automobile, uglavnom crne “audije”.

Kako je “Novostima” potvrđeno u istrazi, povređeni nema prebivalište u Beogradu.

Kome je i zašto zasmetao Nišlija Mladen Lazarević, za koga se sumnja da je član internacionalne bande kradljivaca dragulja “Pink Panter”, istražuje niška policija već dve godine, otkako je ustanovljeno da je upravo njemu bila “namenjena” eksplozivna naprava pronađena na parkingu u Ulici Albanske golgote u Nišu.

[adsenseyu1]

Bomba je krajem decembra 2013. otkrivena pored parkiranog “mercedesa”, vlasništvo Mladenove supruge Bojane, koji je Lazarević ostavio na parkingu.

U niškoj policiji su tada smatrali da je bombu, koja se otkačila sa donjeg dela, napravio i postavio profesionalac, najverovatnije plaćeni ubica.

BEZ POTERNICELazarević i njegova supruga su se pre nekoliko godina vratili u Beograd, a potom su živeli u Nišu. U Srbiji nisu vršili krivična dela, pa nije bilo osnova za njihovo gonjenje. Zanimljivo je da na sajtu Interpola od pre nekoliko godina više ne postoji poternica za Mladenom Lazarevićem, ali se i dalje potražuje njegova supruga Bojana.

Razmatrala se mogućnost da se ovaj “ružičasti džentlmen” našao na meti nekog od svojih kolega iz grupe “Pink Panter”, koji je bio nezadovoljan podelom plena iz neke od odrađenih “akcija”. Istraživalo se i da li je neko paklenom napravom hteo da ućutka Lazarevića koji, kako se sumnja, kao član “Pink Pantera” znao dosta o pajtašima.

Ime Mladena Lazarevića, kao i njegovu fotografiju, prvi put je javno objavio Interpol oktobra 2007. godine kao osumnjičenog za spektakularnu pljačku zlatare u Dubaiju i krađu nakita iz draguljarnice u Lihtenštajnu.

Za pljačke su bili osumnjičeni i sadašnja Mladenova supruga Bojana Mitić, zatim Nišlije Milan Ljepoja i Miloš Jovanović, kao i Predrag Lovrić iz Karlovaca i Duško Poznan iz Bihaća.

U MUP-u Srbije tada su predočili sumnje da je Ljepoja bio vođa grupe i glavni organizator pljačke u Emiratima, 15. aprila 2007. S njim su bili Lazarević i Poznan, dok je četvrti učesnik pljačke, takođe iz Niša, u avgustu uhapšen u Holandiji.

Njih četvorica su tog dana sa dva automobila marke “audi” ušli u Tržni centar “Vafi” u centru Dubaija. Beli “audi” su parkirali pored draguljarnice “Graf”, dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Uleteli su u zlataru i samo devedeset sekundi kasnije izašli iz nje sa dva džaka nakita, vrednog više od deset miliona evra.

Policija Emirata prvo je kao učesnicu pljačke identifikovala Bojanu Lazarević, koja je svojom karticom rentirala džipove. Tako su utvrđeni njeni kontakti i sa ostalim osumnjičenima – Ljepojom, Lazarevićem, Poznanom i Jovanovićem. Njih je policija Lihtenštajna već dovodila u vezu sa pljačkom draguljarnice na sličan način u februaru 2007, kada je ukraden nakit vredan više miliona evra.

[adsenseyu1]

(Novosti)