RUSKI KOMANDOSI STIŽU U SRBIJU! Specijalci iz MOSKVE i srpska vojska spremaju veliku vojnu vežbu – “Slovensko bratstvo 2016″

vojska

Foto: vvmvd.ru

Glavna snaga ruske vojske koja će doći u Srbiju, a u okviru velike vojne vežbe “Slovensko bratstvo 2016”, najverovatnije će biti Sedma vazdušno-desantna divizija sa severnog Kavkaza, koja još nosi prefikse “kozačka” i “planinska”

Velika vojna vežba “Slovensko bratstvo 2016″, središna tačka vojne saradnje Srbije i Rusije, biće održana u oktobru na nekom od vojnih poligona u našoj zemlji. Osim ruskih vojnodesantnih snaga i srpske Specijalne brigade u manevrima će učestvovati i slična jedinica oružanih snaga Belorusije.

[adsenseyu1]

Kako prenose “Večernje novosti” plan je da trilateralna vežba kojoj pečat daju ruske snage, bude izvedena po uzoru na prošlogodišnju održanu u septembru na poligonu kod Krasnodara.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Na njoj je učestvovalo oko 700 oficira i vojnika tri vojske. Tokom manevara 250 padobranaca iskočilo je iz aviona “iljušin 76″, desantiran je teret, a simulirana je borba sa teroristima.

[adsenseyu1]

– Vežba sa rusima i Belorusima biće najverovatnije održana na poligonu nikinci, mada ni Pasuljanske livade nisu isključene – kažu u Generalštabu.

Foto: Tanjug/AP

– Takvim vežbama povećava se operativna moć naših jedinica, ali i sposobnost za zajedničko delovanje sa stranim vojskama – dodaju iz Generalštaba.

Glavna snaga ruske vojske koja će doći u Srbiju najverovatnije će biti Sedma vazdušno-desantna divizija sa severnog Kavkaza, koja još nosi prefikse “kozačka” i “planinska”.

Ova jedinica ima bogato ratno iskustvo iz sukoba u Čečeniji, ali i intervencije u Gruziji 2008. Ukupno 18 pripadnika ove divizije nosi najviši vojni orden “Heroj Rusije”.

(Telegraf.rs)