RODITELJE NESTALE BARBARE UZNEMIRILO JEZIVO PISMO: Evo šta je pisalo u njemu

Misterija Endre i Melinda Vitez, čija je ćerka Barbara (15) pala s mosta u Tisu, pronašli su u poštanskom sandučetu uznemirujuću poruku o sudbini svoje mezimice

SENTA – Sadržaj anonimnog pisma koje nam je neko 13. decembra ubacio u poštansko sanduče silno nas je uznemirio. Kao da nam je neko stavio so na živu ranu.

[adsenseyu4]

Mi samo vapimo za istinom, ma koliko bolna bila. Nema šanse da je Barbara na most otišla svojom voljom jer se bojala visine.

Ovim rečima započeo je svoju bolnu ispovest zabrinuti otac Endre Vitez, za čijom se nestalom ćerkom Barbarom (15) traga više od tri nedelje. On je juče reporterima Kurira ispričao kako je pre nekoliko dana primio anonimno pismo, koje je potreslo porodicu.
– Našu sumnju da Barbara nije pala s mosta dodatno je podgrejalo anonimno pismo. Najpre sam pomislila da je neki račun. Pismo nije bilo u koverti. Kada sam ispravila beli papir i pročitala rukom ispisan sadržaj na mađarskom, briznula sam u plač i odmah pozvala supruga – uznemirenim glasom govori Melinda pokazujući sanduče u kom je pronašla anonimno pismo.

[adsenseyu1]

Drogirali je

– Neko je napisao da su našu ćerku navodno trojica momaka silovala, a najsnažniji od njih ju je ugušio i bacio u Tisu. Pre toga su joj u sok sipali neku opojnu drogu da bi je omamili. Barbara je prezirala alkohol i narkotike. Ni nakon skoro mesec dana od njenog nestanka ne znamo pravu istinu. Da li nam je ovo pismo poslao neko ko zna šta se desilo, pa ga grize savest ili je ovo nečija bolesna šala – očajan je Endre, koji je anonimno pismo istog dana predao policiji u Senti.

Papir s rukopisom je prethodno uslikao mobilnim telefonom.
– Jedan kolega me je posavetovao da pismo stavim u kesu i odnesem u policiju. To sam i učinio, ali ni nakon nekoliko dana nemam povratnu informaciju – ozlojeđen je Endre.

Instinkt

Otac kaže da su prethodnih nedelja s pažnjom pratili pretragu Tise i njenih obala.
– Čak i da se zakačila za dno reke, sad je struja toliko jaka da bi telo isplivalo – uveren je Endre.

Melinda kroz suze poručuje da joj majčinski instinkt govori da je Barbara živa i da je negde sakrivena, jer ni nakon toliko vremena telo u reci nije pronađeno.
– Svaki dan nam je dug kao godina. Do njene sobe se zaputim svakog jutra, da je probudim da ide u školu. Gledam u telefonom, nadam se da njenom pozivu ili poruci. Uvek se javljala kad je bila odsutna od kuće. Muž svakodnevno provera i njen profil na Fejsbuku… Samo smo ustanovili da su je sa liste prijatelja izbrisale osobe s kojima je Barbara bila te večeri. Barbara se silno radovala Božiću i Novoj godini. Hteli smo da joj kupilo novu jelku i smart televizor – neutešna Melinda.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Saša Urošev,Kurir.rs)

[adsenseyu2]