RHMZ UPOZORAVA: Kraj lepom vremenu, stižu kiša, oluja i grmljavina! Evo koji delovi zemlje su prvi na UDARU (GRAFIKON)

kisobran
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine danas poslepodne i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vertom i pojavom grada.

Prema upozorenju RHMZ, posebno će biti pogođeni severni, zapadni i centralni delovi zemlje.

– Sutra i prekosutra u većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše za 24 sata, a lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima – navodi se na sajtu RHMZ.

Kiša ide ka Beogradu: Meteorolozi najavljuju obilne padavine, moguće i NEPOGODE

Posle toplog i sparnog prepodneva, i Beograđane u poslepodnevnim časovima očekuje zahlađenje praćeno kišom, a tokom noći je na teritoriji prestonice moguće i nevreme.

– Na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine sa količinom većom od 20mm za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode – stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na teritoriji Beograda danas će na snazi biti narandžasti meteo alarm što znači da je “vreme opasno, da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje”.

kisa

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

U prestonici je u 11 časova izmerena temperatura od 27 stepeni, ali je zbog prilično visoke vlažnosti (62 odsto) subjektivan osećaj kao da je 34.

Na severu – nevreme

Kiša je već zahvatila severni deo Srbije – Palić, Sombor, Novi Sad, Zrenjanin, Kikindu i krenula je da se “spušta” ka prestonici.

Prema prognozi meteorologa, promenljivo vreme sa temperaturama koje će biti ispod proseka za ovo doba godine, očekuje nas i narednih dana.

Tokom sledeće nedelje maksimalna dnevna temperatura kretaće se između 25 i 26 stepeni, uz svakodnevnu kišu.Nešto dugoročnija prognoza govori da sve do 5. avgusta živa u termometru neće dostići 30. podeok Celzijusa.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)