RAZBIJEN NOS: JOŠ JEDAN NAPAD PRIPADNIKA KOMUNALNE POLICIJE U BEOGRADU

snimak
Iz autobusa su me odvukli u dvorište, gde su me vukli po zemlji i razbili mi nos, a od siline udaraca jedan od njih polomio je prst, tvrdi Raško Milićević

Naime, dvojica komunalaca su u ponedeljak, na beogradskom Bulevaru oslobođenja, napala Raška Milićevića i tad mu, uz žestoke uvrede, razbili nos. – Kada sam u autobusu na liniji 78 želeo da učitam kartu, automat je pokazao da nemam dovoljno novca.

Pojavila se kontrolorka, koja me je zamolila da izađem na narednoj stanici. Zamolio sam je da produžim još jednu stanicu, ali mi ona to nije dozvolila, zbog čega sam negodovao.

[adsenseyu4]

 

Tada se u sve uključio komunalni policajac, nakon čega sam sa njim napustio autobus – priča Milićević za Kurir. Kako kaže, komunalac ga je na stanici vređao, a zatim i odvukao u dvorište. Nekoliko građana je posmatralo, ali je reagovala samo jedna sugrađanka, koja je rekla policajcu da ga ostavi na miru.


– U dvorištu je počeo da me udara! Dok sam pokušavao telefonom da zovem policiju, pojavio se još jedan komunalni policajac, pa su počeli zajedno da me tuku. Toliko su me jako udarali da je jedan od njih polomio prst na ruci. Vukli su me po zemlji.

Ubili su boga u meni! – priča Milićević, pokazujući poderanu odeću i obuću, i dodaje:
– Nakon toga se pojavilo njihovo vozilo, ubacili su me u auto i nastavili da udaraju. Odvezli su me u stanicu policije, gde sam dao izjavu.

[adsenseyu4]

Posle saslušanja u policiji, Milićević je završio u Urgentnom centru.

– Bio sam na skeneru, snimali su me i pregledali. Nos mi je još pod otokom, pa ne može da se utvrdi da li je i polomljen. Prema snimku, čini se da jeste – kaže Milićević i navodi da će tužiti komunalce. Komunalna policija i MUP do zaključenja broja nisu odgovorili na pitanja.