RASTE BROJ ZARAŽENIH: U Srbiji potvrđena 2 nova slučaja, od korona virusa obolelo 48 ljudi! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

U Srbiji su danas registrovana dva nova slučaja korona virusa.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja, do 18 časova, testirani su uzorci 15 osoba od kojih je 2 uzorka bilo pozitivno.

Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima. Do 18 časova registrovano je ukupno 48 slučajeva.

LIDER RADIKALA OTKRIO KO NAM ŠALJE KORONAVIRUS: Ovu teoriju zavere još nismo čuli! EVO KO SE KRIJE IZA SVEGA (INFO)

Troje zaraženih se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja je uvelo dodatnih dvadeset brojeva telefona za sve informacije o COVID-19.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

NOVA PROGNOZA BRANIMIRA NESTOROVIĆA: Na kraju smo epidemije, NE ZNAM ŠTA BI REVOLUCIONARNO MOGLO DA SE DESI

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Uskoro opširnije…

     

(Dnevne.rs, mediji)