RAMUŠ HARADINAJ OTVORENO PRETI: Naše oružane snage će reagovati ako neko bude KRŠIO ZAKON NA SEVERU KOSOVA!

Kosovo

FOTO: BETA/ARMENIJA ZAJMI

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj je danas sazvao hitan sastanak kosovskog Saveta za bezbednost, na kojem se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima na Kosovu.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da je bezbednosna situacija mirna i stabilna, ali da su tražili povećanje broja trupa u slučaju potrebe, javlja Indeksonline.

Upitan za najavu proglašenja autonomije na severu Kosova, Haradinaj je rekao da je ovo “retorika iz Beograda”.

KODNO IME “ZLATNA SABLJA”: Najava rata na KOSOVU ZA 48 SATI?!

– Sutra, radna grupa može da podnese izveštaj o nacrtu za Zajednicu srpskih opština. Nismo izašli iz naših obaveza preuzetih u Briselu jer, kad primimo ovaj izveštaj, moramo biti sigurni da je u skladu sa našim zakonima. Niko nema pravo na jednostranu akciju – rekao je Haradinaj. 

Po njegovim rečima, ako neko izađe iz okvira međunarodnog sporazuma, on će dobiti odgovor od bezbednosnih snaga.

‘RIZIČNA AKCIJA’: MOŽE LI SUTRA DA IZBIJE RAT!?

– Ako neko izađe van okvira zakona Kosova i sporazuma, zakon će biti sproveden, bez dileme, taj će dobiti odgovor. Kad je reč o severu Kosova, uvek je postojala dobrodošlica za svakog građanina na svetu i svi su uvek dobrodošli u svim delovima Kosova, ali svako ko uđe na teritoriju Kosova kako bi kršio zakon dobiće adekvatan odgovor našeg zakona. U stanju smo pripravnosti ako bude narušen pravni poredak – zaključio je Haradinaj. 

(Dnevne.rs/Izvor: esspreso.rs)