RAMUŠ HARADINAJ: Granice se postavljaju ratom, samo će ih rat promeniti!

Kosovo

Foto: Printscreen/youtube

Tzv.kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da se protivi podeli Kosova ili „korekciji granice“ sa Srbijom, dok kosovski predsednik Hašim Tači ističe da podržava „preispitavanje granica“ sa Srbijom, jer to smatra „jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“.

„Granice se postavljaju ratom, samo će ih rat promeniti. Svi Albanci bi voleli da se Preševo pripoji Kosovu, ali znate da su granice postavljene sa ulaskom NATO, 10.000 ljudi je poginulo zbog tih granica, ne možete se igrati sa granicama“, rekao je Haradinaj posle sastanka kosovske vlade.

Istovremeno, kosovski predsednik Hašim Tači poručuje da podržava „preispitavanje granica“ sa Srbijom jer to smatra „jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“.

VIŠI SUD U BEOGRADU! ZORANU ĆE SE IPAK SUDITI: Potvrđena optužnica za ubistvo Jelene Marjanović (FOTO)

„Da budem sasvim jasan, ja sam vremenom odbacio opciju podele i razmene teritorija, ovde pričam samo o preispitivanju, odnosno korekciji granice mirovnim putem i to za dobrobit Kosova“, napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači tvrdi da protivnici ovog predloga vrše propagandu za podelu i razmenu teritorija i navodi da u toj situaciji građani Kosova treba na referendumu sami da odluče ko je u pravu i koja je opcija u interesu Kosova.

PROBLEMI OKO KOSOVA: Vučić tražio sastanak sa Vladimirom Putinom

Kako prenosi RTK2, Haradinaj se zahvalio komandantu američkih snaga Kfora Niku Dučiću, kojeg je nazvao „Amerikancem kosovsko-srpskog porekla“, na „dobro obavljenom poslu u blizini jezera Gazivode“.

(Dnevne.rs/Izvor: Sputnjik)