RADUJ SE SRBIJO: Mali Stefan (3) iz Niša POBEDIO RAK!

dete

Foto: Privatna arhiva

Stefan Miladinović (3) iz Niša operisan u Štutgartu pošto je čitava Srbija prikupljala sredstva za njegovo izlečenje. Snimanje na magnetnoj rezonanci potvrdilo je – tumora više nema, pišu “Novosti”.

Stefan je podigao Srbiju na noge prošle godine kada je otkriveno da boluje od najzloćudnijeg rabdomiosarkoma i da je njegovo izlečenje moguće jedino u inostranstvu. Prikupljena su sredstva za nastavak njegovog lečenja u Štutgartu.

[adsenseyu5]

– Lečenje traje od 4. novembra prošle godine. Imao je jednu operaciju u Nišu, gde nisu uspeli da odstrane tumor u celosti. Ovde je 6. jula imao desetočasovnu operaciju, operisao ga je čuveni profesor Stefan Lof, jedan od 20 najboljih dečjih hirurga u svetu. On i profesor Stefan Bilak, direktor Dečje onkologije u klinici “Olgahospital”, spasli su život našem detetu – kaže dečakova majka Ljudmila.

VOJSKA SLUŽI DA SE SPREMI ZA RAT: 2009. strategiju odbrane su nam pravili stranci, a sada je stvaramo sami!

Stefan je imao devet ciklusa hemoterapije, osam u Srbiji i jednu u Nemačkoj. Posle operacije imao je 28 zračenja, a sada ima osam ciklusa citostatskih tableta.

KLJUČNI KORAK KOJI ĆE ZORANU ODREDITI SUDBINU! Da li je bio pijan, drogiran, hipnotisan ili je nevin?!

– I srećni smo i zabrinuti jer je reč o veoma teškoj i podmukloj, retkoj vrsti kancera kod dece i svesni smo da će naša borba trajati još pet godina, koliko ćemo morati da radimo stalne kontrole – istakla je dečakova mama.

[adsenseyu1]

– Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji su nam pomogli da Stefan nastavi lečenje u ovoj specijalizovanoj evropskoj ustanovi za lečenje sarkoma kod dece.

detence

Foto: Privatna arhiva

Lečenje košta oko 120.000 evra, od toga je Ministarstvo zdravlja uplatilo oko 57.000 evra, ostatak smo platili novcem koji su dobri ljudi uplaćivali za Stefana – dodaje Ljudmila.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

[adsenseyu2]