“PUCAO IZ DVA PIŠTOLJA NA POLICIJU”: Ko je Luka Mišković, ubijen na Dorćolu tokom policijske intervencije (INFO)

Foto: Printscreen/RTS

Prema navodima policije, Mišković je ubijen prilikom hapšenja, a kako saznajemo, njegovom ubistvu prethodila je žučna svađa sa Jakšom Šćekićem (33), vlasnikom kafane u kojoj se mladić kobne večeri provodio.

Kako saznajemo, u kafani je došlo do verbalnog koškanja između Miškovića i ljudi.

– U jednom momentu on je pobesneo, pretio konobaricama da će da ih pobije. Molili su ga da se smiri, ali on je pretio, pa su ga gazda i dečko iz obezbeđenja izbacili i pozvali policiju. Tada su za njima izašla i dva policajca koji su tu bili gosti. Posle sam čula da je taj dečko otišao negde i vratio se posle nekoliko minuta sa dva pištolja i počeo da puca na njih – priča za “Blic” jedna od gošći kafane koja je želela da ostane anonimna.

[adsenseyu5]

Mišković je pucao u vlasnika kafane Šćekića i pogodio ga u rame.

Kako je saopštio MUP, nakon što je Šćekić upucan, “pripadnik MUP prilikom hapšenja lišio je života Luku Miškovića koji je prethodno pucao u policajce i vlasnika restorana”. Oni su dodali da se ispituju sve okolnosti.

Kako “Blic” saznaje, ubijeni Mišković odranije je poznat policiji. On je hapšen i osuđivan, zbog dilovanja droge, teških telesnih povreda, nasilničkog ponašanja, ali i zbog napada na policajce i pokušaja ubistva.

UŽASAN ZLOČIN U PARAĆINU: Brat ubio brata (INFO)

Kriminalna istorija ovog mladića prepuna je krivičnih dela, a dosta njih je, kako saznajemo, počinio sa tek navršenih 20 godina

Takođe, ovo nije prvi put da je Mišković pravio probleme prilikom hapšenja. Tako je u maju 2010, kada je imao svega 20 godina, bio ranjen kada je potegao pištolj na policijsku patrolu.

Kako je “Blic” tada pisao, policija je pokušala da ga legitimiše nedaleko od parka Manjež, a on je umesto lične karte izvadio pištolj i uperio ga u pravcu policije. Jedan policajac je tada u znak upozorenja ispalio metak u vazduh, ali se mladić nije obazirao na to i odbacio oružje, već je pištolj i dalje držao uperen u policajca i njegovog kolegu.

[adsenseyu1]

U tom trenutku policajac je pucao u pravcu Miškovića i ranio ga u ruku u kojoj je držao pištolj.

Međutim, to je samo jedan deo kriminalne prošlosti ubijenog mladića. Dve godine nakon ranjavanja, Mišković je uhapšen zbog pokušaja ubistva Ognjena M. iz Podgorice. On je tada sa još dvojicom vršnjaka u oktobru 2012. godine, u parku na Kalemegdanu, pokušao iz zasede da ubije Ognjena i to sve zbog nesporazuma oko narkotika.

Beograd

Foto: Printscreen/RTS

Oporavlja se u Urgentnom

Jakša Šćekić (33), vlasnik Konobe “Akustik”, nakon pucnjave prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

PORODICA UBIJENE MAJE ĐORĐEVIĆ ima samo jednu poruku za Marjanovića koji deli ĆELIJU sa „UBICOM IZ RAKOVICE“

(Dnevne.rs/Izvor:M. Rašić , B. Bogosav , M. Jovićević,Blic.rs)

[adsenseyu4]