PSOVALI I UDARALI PESNICAMA: Albanci napali srpsku porodicu u Suvom Dolu

napad

Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Supružnike Anu i Branka Jakšića i njihovo dvoje maloletne dece, napala je grupa Albanaca po izlasku iz dela Suvog Dola u kome žive Srbi.

Do incidenta je došlo u nedelju oko 20 sati, kada su se vraćali automobilom iz Zubinog Potoka. Jakšići su za TV Most izjavili da su na minut zastali kraj puta, kada je desetak Albanaca izašlo iz obližnje zgrade, izvuklo ih iz automobila i uz psovke počelo da udara.

– Oborili su me na zemlju, kaže Branko i udarali pesnicama. Nisu poštedeli ni moju suprugu – priča on.

Preplašena deca izašla su iz auta i posmatrala kako njihovi roditelji trpe torturu.

POD HRVATSKOM ZASTAVOM PROTERANO JE 200.000 SRBA: “I dalje ćemo je pljuvati, gaziti i paliti“

– Psovali su nam majku srpsku i pretili sve vreme – kaže Branko, koji od udaraca ima modrice po licu, kao i njegova supruga.

Suvi Do, Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Od  težih posledica spasio ih je nepoznati stariji Albanac, koji je naišao i sprečio napadače da nastave sa daljim ižvljavanjem.

Slučaj je prijavljen policiji. Šef operative KPS-a za region sever Željko Bojić potvrdio je da se napad dogodio i dodao da je po nalogu nadležnog tužioca slučaj okvalifikovan kao napad sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Spremni da prihvatimo preporuke, ali smo zabrinuti zbog Kosova

Napad na porodicu Jakšić dodatno je uznemirio Srbe iz Suvog Dola, koji su sve češće meta provokacija, vređanja i napada Albanaca koji žive u selima u okruženju.

Iz sela Suvi Do već dvadeset godina konstantno stižu informacije o ugroženosti Srba u ovom selu od strane komšija Albanaca.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: most)