PROTESTOM DO ISTINE: Otac nestale Barbare Vitez veruje da njeno telo NIJE U TISI

nestala

Foto: Fejsbuk

Endre Vitez, otac nestale Barbare Vitez (15) iz Sente pozvao je rodbinu, prijatelje i zainteresovane građane za sudbinu njegove ćerke, da u sredu 11. januara dođu na Glavni trg u Senti na protesni skup, na kom će, kako je izjavio, zatražiti punu i pravu istinu o nestanku ćerke Barbare Vitez.

– Očekujemo da će nam se pridružiti rodbina, pijatelji i građani Sente koje je zabolela naša tragedija, jer se ne mirimo sa zvaničnom verzijom događaja koji se zbio 25. novembra, prošle godine, kada se, kako nam je saopšteno, Barbara oklizla na mosu na Tisi i pala u reku – rekao je očajan roditelj i dodao:

[adsenseyu4]

“Od policije u Senti i Kikindi nisam dobio odgovore na pitanja koja me muče, pa se nadam da će me nakon ovog protesta primiti ministar policije Nebojša Stefanović. Značilo bi mi da kada bi se i on lično zauzeo da se ova naša agonija okonča, i da nam saopšti samo puna istina”.

Otac nestale Barbare Vitez, za čijim telom je pretraga reke trajala sve dok se reka nije zamrzla, potvrdio je da je 27. decembra, u Policijskoj upravi u  Kikindi razgovarao sa policijskim inspektorom, gde mu je rečeno da je njegova ćerka nestala u Tisi, onako kako su to dvojica dečaka i ispričala policiji, nakog čega je njihova verzija bila podrgnuta poligrafskom ispitivanju.

– Inspektoru sam rekao da bih voleo da mi pokažu snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se vide Barbara i dvojica dečaka, koji su te večeri bili sa njom. Rečeno mi je da na tako nešto nemama pravo, a o anomimnom pismu koje smo 13. decembra pronašli u poštanskom sandučetu,  u kojem je pisalo da je Barbara silovana i zadavljena, rečeno mi je da je pismo lažno i da je delo bolesnog uma – kaže Endre i dodaje:

“Zar ja kao otac, čije je dete nestalo, nemam prava da saznam istinu o njenom nestanku”.

On veruje da njegova ćerka nije u Tisi, jer bi njeno telo bilo pronađeno u opsežnoj pretrazi koju su izveli ronioci žandarmerije i Spasilački tim Tisa iz Sente.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:N.Kolundžija,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]