PROLAZNIKE GAĐAJU FLAŠAMA: Migranti napadaju šetače na Kalemegdanu?

Beograd

Foto: Dnevne.rs/pixabay

REDOVNI posetioci Kalemegdana poslednjih nekoliko dana nižu priče o neprijatnostima sa migrantima, koji na tvrđavi pronalaze utočište. Od kada je granulo sunce, čini se i da njih ima sve više, a to ne bi bio nikakav problem da se nisu osilili i počeli da nasrću na Beograđane. Gađanje otpacima sa bedema kraj Vojnog muzeja samo je primer onoga sa čime se šetači suočavaju.

Prema rečima Dragane M., koja stanuje nedaleko od ovog gradskog parka, situacija postaje neprijatna.

– Šetam psa dva puta dnevno Kalemegdanom i lično sam prisustvovala sceni bacanja flaša na prolaznike sa zidina – priča zabrinuta sagovornica. – Reč je o grupi od oko petoro, šestoro mlađih azilanata. Oni su tu bili i zimus, međutim, nikoga nisu dirali. Sada mi već nije svejedno kada prolazim ovuda.

Kako tvrdi naša sagovornica, migranti su napadali starije osobe, a navodno, na meti bahatih mladića nekoliko puta našle su se i devojke.

– Čula sam da spavaju u rupama koje se nalaze u bedemu. Obezbeđenje tvrđave, nažalost, čine stariji muškarci, koji se ne usuđuju da reaguju žustrije. Opominju ih, ali ne vredi – priča Dragana.

Navode sagovornice “Novosti” oštro su demantovali iz JP “Beogradska tvrđava”:

OGLAS KOJI JE NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Muškarac na “ORIGINALAN” način prodaje svog ljubimca na četiri točka (FOTO)

– Reč je o dezinformaciji! Naše obezbeđenje je stalno na terenu i sigurno ne bi dopustili takvo ponašanje. Gađanje flašama se nije dogodilo, a ako je neko njome pogođen, mora da je ona slučajno pala.

VAŠINGTON NASTAVLJA PRITISAK NA DRŽAVNI VRH SRBIJE: Razgovor Vučića i Palmera protekao u neprijatnom tonu

Ni Komesarijat za izbeglice nije upoznat sa novonastalom situacijom. Kako su nam kazali, glavno stecište migranata je u parku kod glavne autobuske stanice, te o njihovom boravku na Kalemegdanu nemaju zasada nikakve informacije.

– Imamo ljude na terenu i upoznati smo sa svim što se dešava, ali ne i o navedenom incidentu – rekla nam je Svetlana Palić iz Komesarijata. – Oni koje nismo uspeli da ubedimo da odu u Prihvatilište, nalaze se u Miksalištu. Nažalost, mesta okupljanja su tamo gde očekuju kontakt sa krijumčarima, a Kalemegdan to nije.

PERFIDNA IGRA: Srbiji se u Sofiji sprema velika..

OSVETLjENjE

KAKO svedoči Dragana M., oko mesec dana deo Kalemegdana je u mrklom mraku, i to baš predeo gde su se incidenti sa migrantima odigrali. Konkretno, reč je o kraju u kom se nalazi Japanska česma, iznad Velikog stepeništa.

ŠVEĐANI OTKRILI ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: NATO će imati rok od dva sata da sašije bele zastave

– Nije nemoguće da se azilanti prikradu obezbeđenju u mrklom mraku i ulogore se tokom noći – zaključuje naša sagovornica.

(Dnevne.rs/Izvor: G. Novaković,Novosti.rs)