PROGNOZA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Evo kakvo nas vreme OČEKUJE – po danima

kisobran

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Kiša, sunce, kiša, sunce… upravo je ono što nas očekuje u narednih pet dana. S obzirom na to da će se dani smenjivati ovakvim redosledom, za 1. maj meteorolozi sa velikom verovatnoćom prognoziraju sunčan dan bez padavina.

Zato svi oni koji planiraju slobodne dane da provedu u prirodi, treba da naprave dobar plan i pogode upravo dan kada kiša ne bude padala.

Sa metorologom Nedeljkom Todorovićem iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda napravili smo detaljnu vremensku prognozu za narednih pet dana.

 

[adsenseyu4]

Petak (28. april)

Još uvek će biti toplo i očekuje se da će temperatura biti od 22 do 28 stepeni Celzijusa. Naime, na severu zemlje se očekuje promenjivo vreme, ponegde se očekuje i kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Međutim, na jugoistoku zemlje biće sunčano i toplo.

Subota (29. april)

Oblačno i svežije i desetak stepeni niža temperatura. U većini mesta padaće kiša, a temperatura će biti od 14 do 19 stepeni. Na severu zemlje i u Beogradu će od jutra padati kiša, dok se na jugoistoku zemlje kiša očekuje od podneva.

Nedelja (30. april)

Temperatura će biti ista kao i u subotu, do 19 stepeni, s tim što će kiša polako prestajati da pada, pa će tako tokom prepodneva ona prestati da pada na severu zemlje, a kasnije tokom dana i na istoku i jugu. Kada kiša bude prestala, ostatak dana biće promenjivo oblačno, sa ponekim sunčevim zracima.

Ponedeljak (1. maj)

Biće jedan od onih dana sa velikom verovatnoćom da kiše neće biti. Očekuje se pretežno sunčan dan, sa temperaturom od 20 do 23 stepena Celzijusa. Oni koji će toga dana ići na prvomajski uranak treba da se obuko toplije, jer će jutro biti sveže i to od 1 do 7 stepeni. Tokom dana će biti sve toplije.

 

[adsenseyu1]

Utorak (2. maj)

Tokom prepodneva će biti toplo i teperatura će dostizati i do 26 stepeni, ali se popodne lokalno očekuju pljuskovi i grmljavina. Nakon kiše sledi i osveženje za nekoliko stepeni.

Slično promenjivo vreme nas očekuje do kraja nedelje, sa prosečnom temperaturom do 20 do 22 stepena, što su uobičajene temperature za ovo doba godine.

(Dnevne.rs/Izvor:Sonja Todorović,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]