PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA! Tačno u ovoliko sati sutra počinje NEVREME!

horoskop

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Republicki hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje da se danas i sutra na području Srbije očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom i do 35 C, naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima.

Sutra posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.Sutra će biti promenljivo oblacno sa sunčanim intervalima i toplo.

Pljuskovi sa grmljavinom u toku dana biće lokalnog karaktera (ređa pojava), u Beogradu su najavljene grmljavine za 13 časova, dok se više padavina ocekuje kasnije posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima, uz lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Za Beograd je nevreme najavljeno u 16 časova, a potom u kasnijim večernjim satima.Duvaće slab i umeren, a u planinskim predelima i kosavskom podrucju ponegde i jak južni i jugoistocni vetar, koji će uveče i u toku noći biti u kratkotrajnom skretanju na zapadni.

prognoza

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Najniža temperatura od 17 do 25 C, a najviša od 30 C na zapadu do 35 C na istoku i jugoistoku Srbije. U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U toku dana u pojedinim delovima grada moguća je tek prolazna kiša ili kratkotrajni pljusak, a izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći.

Duvaće umeren, povremeno pojačan južni i jugoistočni vetar, koji uveče u zoni pljuska može biti i kratkotrajno olujni. U toku noći skretanje vetra na zapadni pravac. Najniža temperatura oko 24 C, a najviša oko 32 C.

DA LI STE ZNALI? Normalan pritisak VIŠE NIJE 120/80

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 4. avgusta:

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno i manje toplo sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i maksimalnom temperaturom u većini mesta od 27 do 30 C. Od srede do petka pretežno sunčano uz ponovni porast temperature, samo je ponegde u planinskim predelima moguć popodnevni lokalni pljusak.

Za dane vikenda prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

       

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs, M.Č.)