PROGNOZA ZA MESEC NOVEMBAR: Evo kada će zahlađenje i sneg (INFO)

klupa

Miholjsko leto donelo je radost mnogim ljudima, pa svi grabe poslednje zrake sunca ove godine kako bi uživali u svežem vazduhu i toplim danima. Proverili smo za vas kakvo vreme nas očekuje do kraja novembra, kao i do kada će biti lepo i suvo vreme.
 Dobra vest za one koji ne vole zimu jeste da nas orema prvim prognozama očekuje blaga i relativno suva zima, tvrde meteorolozi.

[adsenseyu5]

Na sajtu accuweather.com stoji da je ceo novembar bez snežnih padavina i sa temperaturama višim od uobičajenih i očekivanih za ovo doba godine.

U naredne dve nedelje očekuje nas uglavnom suvo i toplo vreme za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama do 20 stepeni. Maglovita jutra praćena slabim mrazem u pojedinim delovima zemlje smenjivaće topli i sunčani dani, a tokom dana biće moguća i povremena pojava oblačnosti.

[adsenseyu1]

 

Čak će i padavine, prema procenama meteorologa biti ispod proseka za ovo doba godine.

Na planinama i u višim predelima nije mnogo drugačija situacija. Na Kopaoniku je moguća susnežica krajem novembra, ali odmah nakon toga uslediće temperature do deset stepeni, tako da se bečli pokrivač, po svemu sudeći, neće dugo zadržati, bar u ovom mesecu. U decembru je moguća nešto drugačija situacija.

Prognoza

Do 21. novembra: Stabilno, suvo i toplo
16. i 20. novembra: Moguća kiša, ali samo kratkotrajna
17-30. novembra: Toplo, mogući češći periodi kiše

Snega neće biti do polovine decembra, a ozbiljniji pad temperature očekuje se tek oko Svetog Nikole (19. decembra). Oko 20. je moguća susnežica koja će se pretvoriti u sneg nakon dva dana, usled osetnog pada temperature na ispod nule u toku noći. Ukoliko ne dođe do promena i naglog porasta temperature.

Prema prvim prognozama, u najluđoj noći će biti oko nule, tako da ne moratre da brinete ukoliko idete negde da će biti previše hladno. Ipak, ovo su samo prve prognoze, ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati, a narednih dana svakako iskoristite svaki slobodan trenutak kako biste uživali u miholjskom letu.

(V.Bačić /Dnevno.rs)