PRIPREMIMO SE: Evo kakvo VREME nas očekuje U DECEMBRU posle prolećnog novembra (INFO)

vreme

Foto: sciencemediacentre.co.nz

U novembru smo imali dva godišnja doba. Nakon pravih prolećnih temperatura, usledilo je zahlađenje i drastičan pad temperature, ali će vas zato vremenska prognoza za decembar sigurno obradovati.
 Poslednja nedelja novembra donela je pravu zimu. Temperatura se spustila za 20 stepeni, pa su tako jutra bila izuzetno hladna, sa temperaturom oko 1 stepen, dok se najviša dnevna kretala oko 6, 7 stepeni Celzijusove skale.Prošlog vikenda pao je i prvi sneg u Beogradu i ostalim gradovima Srbije, kome su se najviše obradovali najmlađi. Međutim, nakon niza hladnih, tmurnih i kišovitih dana, dolazi nam ponovo iznenađenje.

[adsenseyu5]

Kako prenosi sajt “Accuweather.com” u subotu će biti oblačno i hladno, mestimično s kišom i snegom uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, dok se za nedelju početak naredne sedmice prognozira uglavnom suvo vreme, sa temperaturom od 6 do 10 stepeni.

 Međutim, prvi dani decembra donose nam neobično toplo vreme za ovo doba godine. Meteorolozi najavljuju ponovni porast temperature, pa će u prvim danima decembra biti više sunca i manje kiše.

[adsenseyu1]

Najniža dnevna temperatura biće oko nule. Od utorka, 1. decembra jutra će i dalje biti hladna sa slabim mrazem i maglom, ali se zato tokom dana očekuje sunčano i toplije vreme s temperaturom iznad prosečnih vrednosti. Kako prenosi sajt “Accuweather.com” najviša dnevna temperatura biće oko 13 stepeni.

A kada nas očekuje sneg? Moraćete da budete strpljivi, jer se snežne padavine očekuju tek sredinom decembra, preciznije – oko Svetog  Nikole.

Ostaje da se nadamo da ćemo bar Novu godinu dočekati u pravoj zimskoj idili pošto je očigledno da ove godine vremenske prilike poprilično kaskaju za kalendarom.

(A.M. /Dnevno.rs)