PRETUKLI MLADIĆA U BEOGRADU ZBOG PRECRTANOG KUKASTOG KRSTA, a onda je usledio pravi šok (INFO)

krst

Foto: printscreen/fejsbuk

Aleksandar Sekulić (31) iz Mladenovca pretučen je u petak uveče na koncertu benda “Samostalni referenti” u beogradskom Domu omladine. Sekulić tvrdi da je povod za njegovo batinjanje bila znojnica koju je nosio na ruci, a koja je imala upečatljivo antifašističko obeležje – precrtani kukasti krst

– Oko 22.30 sam sa prijateljem ušao u Dom omladine. Bili smo u prvim redovima, bukvalno ispred bine. U jednom momentu, oko 22.40 sati je moj prijatelj otišao da prošeta. Ostao sam sam i tada sam i osetio da me neko vuče za ruku. Okrenuo sam se i video visokog ćelavog mladića. Ni pomislio nisam da će me udariti, ali je on potegao pesnicu i udario me u glavu. Ne znam koliko puta me je udario. Trajalo je sigurno 15-tak sekundi, dok nisam pao na pod. On se tada savio prema meni i bukvalno je strgao znojnicu sa moje ruke – priča Sekulić za “Blic”.

[adsenseyu4]

On tvrdi i da mladića koji ga je pretukao ne poznaje, niti ga je prethodno primetio na koncertu.

– Ja sam naravno skakao na koncertu sa podignutim rukama. On je sigurno video znojnicu koja je upečatljiva i siguran sam da ga je to isprovociralo jer tu nije bilo nikakvog meteža, nikakve provokacije koja bi mogla da dovede do napada – kaže Sekulić.

On tvrdi i da je napadač, dok ga je udarao, vikao nešto ali da zbog buke, nije čuo šta.

– Ljudi okolo su se bukvalno sklonili u stranu dok me je on tukao. Niko nije reagovao. Onda je došao moj prijatelj, i on me je podigao sa poda, ali napadača više nije bilo – priča Sekulić.

On i prijatelj tada su pokušali da zaustave koncert kako bi se pronašao napadač.

– Prišli smo pevaču. Rekli smo mu šta se desilo, tražili smo da prekine svirku. Međutim, on je samo preko mikrofona rekao: “Neko je pretučen na koncertu. To nisu naše reference”, i na tome se završilo. Bio sam pod potpunim stresom, lice me je bolelo i sve što sam u tom momentu želeo bilo je da izađem sa koncerta i odem kući. To sam i uradio. Tek u ponedeljak sam otišao u policiju i kod lekara. Konsatovali su mi nekoliko modrica, poderotinu…- priča Sekulić, koga najviše boli reakcija Doma omladine, koja je usledila nakon mejla koji im je poslao u subotu i u kom je naveo sve što mu se desilo prethodno veče.

– Rekli su mi da ne mogu da preduzmu ništa jer nisam isto veče slučaj prijavio obezbeđenju. Čak su mi u više navrata napisali da im je žao, ukoliko sam imao neprijatnosti. Šta znači to “ukoliko”, da lažem da sam pretučen. Drugo, to nije bila “neprijatnost” već ugrožavanje bezbednosti – kaže Sekulić, i navodi da mu iz Doma omladine nisu ni odgovorili na zahtev da pregledaju video snimke sa koncerta kako bi se identifikovao napadač.

– Jedino su reagovali momci iz benda. Objavili su saopštenje na FB profilu, u kome su poručili da svako svoju ideologiju “ostavi na garderobi”, ali šta to znači? Da je fašizam dozvoljen na ulici? – kaže Sekulić.

[adsenseyu1]

U Domu omladine kažu da tokom koncerta niko nije prijavio bilo kakav incident.

– Dan kasnije nas je Sekulić kontaktirao mejlom, tako da nemamo osnov da reagujemo na bilo koji drugi način osim da izrazimo žaljenje ukoliko je neko od naših posetilaca doživeo neprijatnost, i da sugerišemo građanima, da u takvim situacijama, odmah prijave napad – kažu u Domu omladine.

Ceo događaj Sekulić je objavio i na svom Fejsbuk profilu, uz zaključak da ga od povreda, više boli osećanje “dubokog poniženja”.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:T.M.S.,Blic,rs)

[adsenseyu2]