PREKORAČILI OVLAŠĆENJA: Policajci pretukli mladića, pa mu PRETILI PIŠTOLJEM jer su pomislili da ih SNIMA telefonom (FOTO)

policija

Foto: Privatna arhiva

Nenad Đorđević i Saša Savić, policajci iz Bele Palanke, suspendovani su sa posla nakon što su pretukli Ivana Popovića (30), a pištoljem pretili maloletnom M.S. (14) i oduzeli mu mobilni telefon!

Kako “Blic” saznaje, policajci su maloletniku pretili pištoljem jer su mislili da je svojim telefonom snimio incident. Belopalančanin Ivan Popović rekao je za “Blic” da je još u šoku. On kaže da je bio na dočeku Nove godine u kafiću ”Iguana” kada se oko pola dva posvađao sa jednim mladićem u kafiću. Kako kaže “došlo je do guranja”, ali su ih ubrzo razdvojili gosti kafića.

[adsenseyu4]

– Dvojica policajaca sedela su ispred u zatvorenoj bašti kafića. Ušli su, a potom me je napolje izveo policajac Saša Savić. Moja supruga Aleksandra odmah je izašla za mnom. Drugi policajac izašao je posle nas, a mladić sa kojim sam se sukobio jer sam mu navodno zakačio devojku ostao je u kafiću. Rekli su nam da uđemo u njihov automobil, a na pitanje gde nas voze su rekli samo “tamo gde treba” – priča Popović za “Blic”.

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, policajci su kolima prošli pored policijske stanice i krenuli ka zgradi opštine.

– Automobilom je upravljao Đorđević, i auto se pokvario. Savić je izašao da vidi šta se dešava i podigao je haubu, a Đorđević me je tada pitao zbog čega sam dirao tu devojku. Rekao sam mu da nisam, međutim nastavio je dodatno da me ispituje, a onda je otvorio vrata i počeo da me izvlači napolje. Vukao me je, udarao pesnicom po glavi, pa šutnuo u međunožje. Tada je pritrčao i Savić, zavrnuo mi ruku i bacio me na pod, a Đorđević je počeo da me šutira – priča Popović.

Foto: Privatna arhiva

On dodaje da je video kako preko puta ulice stoji “neko dete” koje je sa društvom čekalo Novu godinu.

– On je video šta se dešava i da su mi vezivali ruke. U rukama je imao telefon. I Savić je to video, pa mu je tražio mobilni jer je valjda mislio da on snima sve što se dešava. Izvadio je pištolj, uperio ga ka njemu i zahtevao da mu dečak da mobilni – opisuje Popović incident.

[adsenseyu1]

Mladić dodaje da je svemu prisustvovala i njegova supruga i da je ubrzo nakon toga naišla patrola.

– Zavezanih ruku su me ubacili u automobil. Nisu nam tražili legitimacije, a Đorđević me je dovezao u policijsku stanicu – kaže Ivan, dodajući da je Savić ostao na mesto događaja.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar S., otac maloletnog M. S. (14), u kog su policajci uperili pištolj kaže da je podneo pritužbu na rad policije i da namerava da podnese i tužbu. On je za “Blic” ispričao kako je incident izgledao iz ugla njegovog sina.

– Moj sin je bio na dočeku Nove godine sa društvom u lokalu ”Brvnara”. Videli su neku gužvu i izašli napolje da vide šta se dešava. Moj maloletni sin je držao mobilni telefon u ruci. Savić je valjda pomislio da snima i tražio da mu preda telefon, a on je pitao zašto. Povišenim tonom je tada od njega ponovo zatražio telefon i izvadio pištolj. Sve je videla i moja ćerka i rekla bratu da preda telefon policajcu. Kada je to učinio, policajac je vratio pištolj, a moj sin je preplašen utrčao u lokal – priča Stanojević.

[adsenseyu1]

MUP: Policajci su prekoračili ovlašćenje

U MUP-u su saopštili da je Policijskoj stanici u Beloj Palanci 1. janura ove godine prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom kafiću u tom gradu od strane I. P. i još jedne osobe.

“Postupajući po prijavi patrola je izašla na lice mesta i pronašla I. P. u blizini drugog lokala. S obzirom da je on odbio da se legitimiše i da je rukom udario policijskog službenika, protiv njega je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, piše u saopštenju MUP-a.

MUP dalje navodi da su Policijskoj stanici u Beloj Palanci podnete pritužbe na rad dvojice policijskih službenika.

“Postupajući po prijavama, utvrđeno je da je bilo propusta u radu dvojice policajaca, protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnosti i oni su do okončanja discplinskog postupka privremeno udaljeni sa posla”, kaže se u saopštenju MUP-a i dodaje da je kompletan izveštaj prosleđen nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Podnete krivične prijave

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu potvrđeno je “Blicu” da su protiv Ivana Popovića i policajaca Nenada Đorđevića i Saše Savića, podnete krivične prijave i donete naredne o sprovođenju istrage.

Policijska stanica u Beloj Palanci je 1. januara podnela krivičnu prijavu protiv Popovića zbog krivičnog dela ometanje ovlašćenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira i da je u toku preduzimaanje dokaznih radnji. Tužilaštvo navodi da je Popović podneo pritužbu na postupanje Đorđevića, a Aleksandar Stanojević na postupanje Savića.

– PU Pirot je danas dostavila izveštaj Tužilaštvu o izvršenim proverama navoda ovih protužbi i postupanje policajaca – kažu u Tužilaštvu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]