PREGAZIO ČOVEKA, ZAKOPAO AUTO, PA OTIŠAO NA NJEGOVU SAHRANU: Evo šta je PRVO rekao po dolasku kući (INFO)

rupa

Foto: Tanjug/MUP Srbije

“Prvo mi je rekao: ‘Strina, mislim da sam ga ubio… možda i nisam. Ipak nisam'”, priča za “Blic” strina Danijela Kerčulja, uhapšenog pod sumnjom da je 27. oktobra automobilom udario i ubio Živojina Žeberana, a zatim pobegao sa mesta nesreće i auto zakopao u pesku da bi prikrio zločin.

Kobne večeri Kerčulj je slavio slavu, Svetu Petku, u selu Dupljaja kod Bele Crkve. Kako pričaju komšije, kada je nestalo alkohola, seo je u automobil i krenuo ka susednom selu Grebenac. Nesreća se dogodila neposredno po izlasku iz sela Dupljaja: automobil je naleteo na biciklistu Živojina Žeberana, a od siline udarca telo starca letelo je 15 metara. Vozač je pobegao sa mesta nesreće.

Kako objašnjava Dejan, Živojinov unuk, njegov deda je u to vreme bio kod ovaca, kada je čuo da njegova žena, kojoj je iver upao u oko, mora zbog toga hitno u bolnicu. Čovek je krenuo, ali nije stigao kući. Njegovo beživotno telo nekoliko sati kasnije pronašao je šumar koji je pozvao policiju i porodicu.

[adsenseyu4]

– Bilo je puno krvi. Nije imao jednu čizmu… – jedva kroz suze izgovara Živojinov sin, Dragoslav.
Kako kaže, najteže mu pada ono što je Danijel posle toga uradio.

Kako bi prikrio zločin, Kerulj je, najverovatnije uz pomoć saučesnika, zakopao automobil kojim je udario Živojina, u Deliblatskoj peščari, 25 kilometara od mesta nesreće, a onda je došao na sahranu i čak spuštao kovčeg njegovog oca u grob.

– Pričalo se da je grobar i da je zato došao… Nije on nikakav grobar, nikada i nije bio na groblju, već su njegovi roditelji bili grobari. Zato su se svi iznenadili kada su ga videli na sahrani… Svuda se gurao, nosio cveće, čak je i prihvatio sanduk da ga spusti u grob, ušao u raku… Pop koji je bio pored njega posle mi je rekao da je kada se uhvatio za sanduk glasno jauknuo, kao da ga je nešto ubolo – priča Dragoslav.

Kako je porodica Žeberan kasnije saznala, policiji je Kerčulj već tada bio sumnjiv, pa su u civilu pratili sahranu, a on on je dan kasnije i uhapšen. Do njegovog identiteta policija je došla na osnovu plave farbe sa Danijelovog automobila na biciklu nesrećnog starca. Inspektori su počeli da obilaze automehaničare i došli su do imena ljudi koji voze šerpa-plave automobile.

[adsenseyu1]

– Ubio mi je muža i osavio ga na putu kao da nije čovek. Da je barem stao da mu pomogne – neutešna je Živojinova udovica Spasenija.

Kako kažu u porodici Žeberan, Danijelova supruga Dragana ispisala je decu iz škole i otišla u susedno selo Dubovac kod roditelja. U njihovoj kući pronašli smo samo njegovu majku koja nije želela da priča sa novinarima i strinu, koja je kratko ispričala da Danijel nije bio siguran da li je ubio Živojina ili nije.

Danijelova žena nožem krenula na novinare!

Danijelovu ženu Draganu zatekli smo u kući kod rodbine u selu Dubovac. Na pitanja novinara nije želela da odgovara, a kada je fotograf “Blica” pokušao da slika kuću, krenula je na njega sa kuhinjskim nožem u ruci.

– Briši slike, šta slikaš! Sad ću da vam bušim gume! E, sad ćeš da vidiš! Je*aću vam svima mater! Stoko jedna! – vikala je dok je išla ka automobilu redakcije “Blic”. Na sreću, stala je pre nego je došla do vozila i vratila se u kuću, psujući.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor:D.Katanić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]