PREDSEDNIK VUČIĆ: Banda terorista pretukla Marka Đurića, a među njima i DVOJICA SRBA!

predsednik

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goli

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da je za posetu direktora Kancelarije za KiM Marka Djurića Kosovu obaveštenje poslato u skladu sa procedurom i to čak 75 sati ranije, iako je poterbno samo 24 sata.

Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je interesantno da su svi mediji i u centralnoj Srbiji i na KiM i svetski mediji objavljivali kako Djurić nije pušten na KiM i da je uhapšen zato što nije poštovao prodedure koje su dogovorene sporazumom potpisanim u oktobru 2016.

Vučić je rekao da je još 23. marta u 9 sati 44 minuta pre podne poslato obaveštenje, jer nije ni potrebna dozvola, već obaveštenje, o poseti od Kancelarije za KiM, što je 75 sati pre posete.

“To je urađeno, kao i uvek, u skladu sa procedurom”.

Vučić je kazao da su nadležni organi na KiM dobili obaveštenje da će Djurć i još dve osobe iz Kancelarije za KiM i njihov vozač doći na KiM.

MOLIM VAS, ZADRŽITE ŽIVOTINJU: Sergej Trifunović objavio status NA ALBANSKOM povodom HAPŠENJA Marka Đurića?!

“Ovde se ne traže dozvole, već da ih obaveštavamo. Ako ja idem, potrebna su 72 sata unapred za obaveštenje, a za Djurića 24 sata, pošto spada u treću kategoriju prema sporazumu”, naglasio je Vučić.

U prvoj kategoriji su, kako je objasnio, predsednik Srbije, premijer, predsednik skupštine, ministar spoljnih poslova, unutrašnjih i odbrane.

Vučić je istakao da je hapšenje Djurića brutalna provokacija i čin bezumnja, odnosno najteži kriminalni akt, koji su prištinske vlasti očigledno podržane od pojedinih zemalja sprovele na KiM.

“Najviši zvaničnik prištinskih vlasti Badžet Pacoli saopštio je da Đuriću nije dozvoljen ulaz na Kosovo jer podstiče mržnju. Pošto je Srbija poštovala sve bilateralne sporazume, Đurić i Selaković su se pojavili na skupu u Kosovskoj Mitrovici, skupilo se 50-ak ljudi koji su mirno sedeli i slušali šta imaju jedni drugima da kažu. Pre toga imali smo informacije da su teroristi u uniformama specijalnih jedinica pošli da pokažu da, uz direktnu podršku EULEKS, mogu da zauzmu sever Kosova”.

„LEZI DOLE!“ Žestok upad naoružanih kosovskih specijalaca i MALTRETIRANJE SRBA u Kosovskoj Mitrovici (VIDEO)

“Bacali su šok-bombe, upali unutra i uhapsili Marka Đurića, valjda zato što im je tri puta, u skladu sa sporazumima, pisao pisma. Ne sviđa im se šta on misli o njihovoj terorističkoj državi. Tukli su ga naočigled svih, među njima su bila i dvojica Srba, a mi ćemo sve snimke dostaviti javnosti kako bi se videlo kakvo je brutalno prebijanje bilo u pitanju.”

LAZANSKI U VEZI UPADA ROSU NA SEVER KOSOVA, TVRDI: Ne može više ovako! (INFO)

“Čak su ga izveli i na centralne ulice Prištine, znajući da će morati ga sprovedu u Srbiju, valjda kako bi ga ponizili, a ponizili su samo sebe, ne znaju koliko su jadni i bedni ispali. Ali preživeo je Marko i to, preživeće i teže stvari u životu, a mi preko ovoga nećemo preći. Svi koji su učestvovali u batinanju, odgovaraće pred srpskom vlašću”, naveo je ogorčeno Vučić.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor: Tanjug)