PREDSEDNIK SRBIJE HITNO IZDAO NAREDBU: Vojska u najvišem stanju borbene gotovosti, nakon upada Albanaca na Gazivode

vojska

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio načelniku Generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje Kurir.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA: 60 naoružanih specijalaca ROSU zauzeli veštačko jezero Gazivode (FOTO)

Podsetimo, specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca.

FOTO: FONET AP

U međuvremenu je stigla i izjava potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića:

SPECIJALNE I POSEBNE JEDINICE POLICIJE U STANJU NAJVIŠE PRIPRAVNOSTI: Oglasio se ministar policije, posle zauzimanja severa Kosova

“Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila”.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)