PREDSEDNIK NAJAVIO NOVO POVEĆANJE PLATA: Evo kome će se zarada uvećati i koliko!

predsednik

Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je, govoreći o povećanju, osim zdravstvenih radnika, konkretno pomenuo i prosvetare, vojsku, policiju i socijalne radnike.

Kad do toga dođe, zdravstveni radnici će dobiti treće uvećanje plate za godinu dana.

U Ministarstvu finansija kažu da je još rano govoriti o konkretnim ciframa, ali prema računici, ukoliko uvećanje zarada bude čak i pet posto (a za pretpostaviti je da bi moglo biti i veće), zaposleni u javnom sektoru imaće razloga za zadovoljstvo.

Vučić je, govoreći o povećanju, osim zdravstvenih radnika, konkretno pomenuo i prosvetare, vojsku, policiju i socijalne radnike.

– Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, po tome ćemo biti među retkima u Evropi, već ćemo gledati i da povećamo opet plate na kraju godine zdravstvenim i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci i policiji i socijalnim radnicima – rekao je Vučić.

MEDIJI U NEMAČKOJ I ŠVAJCARSKOJ: Đoković će okončati nezavisnost KOSOVA?!

Osim povećanja plata, predsednik je najavio i dodatne podsticajne mere za firme i kompanije koje zapošljavaju nove radnike posle epidemije korone.

On je posebno izrazio želju da u Srbiji zadrži deo naših građana koji su tokom epidemije došli iz inostranstva, jer smatra da su mnogo korisniji za svoju zemlju od njihovih doznaka iz inostranstva.

 

(Dnevne.rs/Republika)

Be the first to comment on "PREDSEDNIK NAJAVIO NOVO POVEĆANJE PLATA: Evo kome će se zarada uvećati i koliko!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*