PREDNACRT GRAĐANSKOG ZAKONIKA: Moraćete da učite decu o gejevima i ne smete im oduzeti mobilni, ako to uradite čeka vas surova kazna! (INFO)

lobi

Detetu smete da kupite mobilni telefon, ali kasnije mu ga ne smete oduzeti! Ovo predviđa Prednacrt građanskog zakonika, kao i da se detetu ne može zabraniti izlazak iz kuće, a koji roditelj bude ovo uradio može biti lišen starateljstva nad detetom!

Novi prednacrt građanskog zakonika predviđa i da su roditelji već od pete godine u obavezi da dete informišu o homoseksualnosti!

Ovo su samo neki detalji iz Prednacrta građanskog zakonika o kojem je juče počela javna rasprava na Pravnom fakultetu u Srbiji koja će trajati narednih godinu dana.

Rasprava bi trebalo da opredeli stavove društva i stručne javnosti o nizu novina koje se spominju u predlozima, a između ostalog o opravdanosti uvođenja eutanazije i surogat materinstva i pravnog regulisanja istopolnih vanbračnih zajednica.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Telegraf.rs)

2 Comments on "PREDNACRT GRAĐANSKOG ZAKONIKA: Moraćete da učite decu o gejevima i ne smete im oduzeti mobilni, ako to uradite čeka vas surova kazna! (INFO)"

  1. e sad ćemo i zakonski da odemo u besmisao , …

  2. За овакве ствари би требало питати народ на референдуму. Видимо да је Европа напредовала. У Србији Напредна странка ведри и облачи, али народу још није јасно да баш мора да прихвати неке вредности које су у супротности са нашом традицијом. Да ли Србија жели да прихвати нешто што је до недавно било настрано и илегално. Сматрам да се то не мора законски регулисати, пре овога у Србији би приоритетнији закони били који би санкционисали пљување на улици или бацање смећа на сваком кораку, али то сигурно није довољно напредно !

Comments are closed.