POVIŠICA ZA PENZIONERE: Povećanje penzija biće 6 odsto, a evo i od KADA

Foto montaza: Dnevne.rs /Izvor: pixabay

Povećanje penzija u ovoj godini može se očekivati tokom decembra i to za oko pet do šest odsto u proseku, tvrde za članovi Fiskalnog saveta.

Vladimir Vučković, član Fiskalnog saveta kaže da nove procente povećanja treba pažljivo planirati u drugoj polovini ove godine, a primeniti ih tek od 2020.

– Objektivno je da povećanje u proseku iznosi oko šest odsto. Dobro je što smo u situaciji da razmišljamo o povećanju, a ne o tome da li plate i penzije treba da budu zamrznute ili, ne daj Bože, umanjene. Ali s druge strane, ne treba da upadamo u zamku da odmah nakon donošenja budžeta i dobrih budžetskih rezultata u prvim mesecima godine krenemo da licitiramo kada će i za koliko uslediti novo povećanje – ocenio je Vučković.

On je dodao da se odluka o povećanju donosi jednom godišnje, prilikom pravljenja budžeta.

SAMOUBISTVO RUKOMETAŠA BOŠKOVIĆA: Majka ga kritikovala zbog noćnog provoda, tašta nije USPELA da mu otme oružje

I njegov kolega Nikola Altiparmakov kaže da penzioneri mogu računati na dodatno povećanje penzija.

– Ono bi moglo da iznosi od pet do šest odsto, bazira se na privrednom rastu zemlje, a odluku o povećanju bi trebalo očekivati krajem godine. Da li će u toku godine biti jednokratne pomoći koju su penzioneri dobijali ranijih godina, ne može da se kaže. Ono se ne vidi u budžetu za 2019. ali se nije videlo ni u 2018. ni 2017. godini – ocenio je Altiparmakov.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)

2 Comments on "POVIŠICA ZA PENZIONERE: Povećanje penzija biće 6 odsto, a evo i od KADA"

  1. Jadni su penzioneri, jer o njima se (na)sekiraju svi živi. Počeli su od početka godine da licitiraju porast penzija (za 6%), za sada jednom godišnje u decembru u ovom bezakonju. Da se razumemo, penzije u 2018. godini, osim najsiromašnijim (kojima je porast 5%), nije povećana ni za paru, ako ne računaju, kojim slučajem, obustava otimačine penzije, a budžet i suficit su puni parama. A sada mame penzionere, da povećanjem im prinadležnosti glasaju na još neobjavljenim, a najavljenim izborima u 2019. Ne “lipši magarče (penzioneru) do zelene trave (lažovno obećane penzije)”!

  2. Dragan Milošević | 4. фебруара 2019. at 11:57 |

    Koja je bre to prevara , prošle godine nije ni bilo povečanja nego je data pomoć od pet posto za penzionere sa najnižim penzijama do 32 000 dinara ostalima je vraćeno ono što im je uzeteo i sve to do novembra ove 2019.godine. To se ne računa u prosek penzije već kao pomoć. Onda će tu pomoć da daju kao povećanje u 2020 , koja je to bre zajebancija.

Comments are closed.