Potresna ispovest Nevenke Katilović: Knežević je ubica mog Stevana, srušio mi je sve u ta četiri minuta!

zena
Nevenka Katilović, supruga zverski ubijenog Stevana u Batajnici, u potresnoj ispovesti za “Novosti”: Prepoznala sam ga i na snimku sa kamere i u policiji, a potvrdio je i DNK – sigurna je žena

NIKADA neću zaboraviti lik tog čoveka. Srušio mi je sve u ta četiri minuta. Zbog njega mi se sad raspao život. Ovako nam govori Nevenka, supruga Stevana Katilovića, ubijenog pre sedam dana mačetom u Batajnici, o Petru Kneževiću, uhapšenom pod sumnjom da je počinio ovaj zločin.

– Tog čoveka nikada ranije nisam videla do te kobne večeri – priča nam Nevenka. – Posle sam ga prepoznala na svim snimcima koje su mi u policiji pokazivali. Išla sam i dva puta na identifikaciju i od svih ljudi koje su mi pokazali oba puta sam samo njega izdvojila.

Govorili su mu da je četničko kopile: Alen Muhić u potrazi za majkom i ocem koji ju je silovao tokom rata

Došao je sređen i uredan, bez brade, takav nije baš bio te večeri, ali lice sam mu dobro zapamtila. Na kraju se čekala DNK analiza, koja je sve pokazala. Zbog toga je i uhapšen. Izlišno je da sad bilo šta pričam, kad je DNK sve potvrdio.

Nevenka, dok govori, leži na krevetu u crnini. Rukama steže svoju i Stevanovu sliku na kojoj su zagrljeni. Oči joj crvene od plakanja. Pored sedi Stevanova majka i ne progovara. Rukom prekrila usta. Samo joj se suze kotrljaju niz obraze.

Nevenka nam kaže da je za vreme tog sukoba prošlog ponedeljka i ona istrčala iz auta i razdvojila supruga od čoveka koji ga je dva puta rasekao mačetom i usmrtio.

[adsenseyu4]

– I da ga neko ubije, jer mu je svirao da se skloni s puta – ne veruje Nevenka šta joj se odigralo pred očima. – To ne može da uradi čovek. Čula sam da kažu da je čak i poznavao mog Stevicu, ali ne verujem u to. Stevan ga nikada nije pomenuo, niti sam ga ja ikada videla. Da nije prišao autu, udario rukom u prozor i vređao Stevana, on možda ne bi ni izašao iz kola da se raspravlja. Taj čovek je išao posred ulice i Stevica mu je rekao da se skloni. Ovaj je počeo da ga psuje i rekao mu “zaobiđi me”. Mi smo ga na kraju i zaobišli autom, ali je on udario u prozor. Nadam se da će ga i Bog i sud kazniti zbog toga što je učinio.

Policija se povodom Kneževićevog hapšenja u nedelju nije zvanično oglašavala. Nezvanično saznajemo da se uhapšeni pred inspektorima “brani” ćutanjem. Takođe, nezvanično, Petar Knežević, prema izvorima “Novosti”, jedini je od osumnjičenih koji nije hteo da izađe na poligrafsko ispitivanje.

Komšije Petra Kneževića u Ulici kralja Radoslava u Batajnici i juče su svedočili da je on bio miran čovek i u velikom su čudu da je mogao na takav način, zbog bezazlene svađe, ubiti Stevana Katilovića. Petrov sin Aleksandar u razgovoru za “Novosti”, drugi dan zaredom, odbacio je svaku mogućnost da je zlodelo počinio njegov otac.

Sve u svemu, u dve ulice koje se u Batajnici spajaju pod pravim uglom, u Svetog Rafaila Šišatovačkog, gde je živeo ubijeni i u Kralja Radoslava gde je dom Kneževića, i juče su se pričale različite priče. Takođe, dok su neke komšije govorile da je uhapšeni umeo da popije, drugi su tvrdili da je alkohol njegova prošlost.

[adsenseyu1]

– Ako je zaista to uradio Petar, treba da odgovara – kaže jedan od komšija. – Zbunjuje me jedino to što on nikada nije nosio bradu, osim ponekad onu kad se nekoliko dana nije brijao. Činio se kao dobar čovek, mada sam čuo da je znao da popije i tad je bio agresivan i nezgodan.

Komšija Jovo Milošević i njegova supruga tvrde da Petar nije mogao biti bolji čovek.

– Šta god sam ga u životu za proteklih 30 godina zamolio da mi pomogne, on je to i učinio – priča Jovo. – Sve se nadam da je to greška, jer ne mogu da poverujem da je Petar to mogao učiniti. Ranije je pio dok je išao na posao, ali ni tad se nikad nije tukao. Ipak, znam da poslednjih 15 godina nije uzimao alkohol. Gajio je svinje, bio staložen čovek i ni sa kim se u ulici nikad nije zavadio.

(Novosti)