POTRESAN STATUS SESTRE MARKA MARKUŠA: “Majka sina, a ja brata, čuvamo u zenici, ne da suza sva od zlata da se oko osuši”

status

Foto: Facebook/Marko Markus

Nepoznati napadač za kojim policija traga, u Marka Markuša (29) je ispalio sedam hitaca iz “škorpiona” u petak oko 21.30 sati u Novom Sadu. Markuš je sahranjen prekjuče na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Sestra pokojnog Markuša, Zorana, objavila je potresan status na Fejsbuku. Ona je podelila stihove pesme Jašara Ahmedovskog “Spavaj, spavaj ti”, posvećene bratu Ipčetu:

[adsenseyu5]

“Na toplom jugu uz vodu i prugu, cvetaju makovi, jedna stara majka, lik sina, junaka, nosi još u zenici.

Majka sina, a ja brata, čuvamo u zenici, ne da suza sva od zlata, da se oko osuši.

NOVI PREDLOG: “Formalno priznanje Kosova, srpska vojna baza umesto Bondstila i zajednička valuta”

Na toplom jugu, ne znaju za drugu, već za pesmu radosti, ja te molim brate, dok bolujem za te, tu mi pesmu oprosti”.

Foto:Fejsbuk

Podsetimo, Markušu je ispaljeno šest-sedam metaka u vrat, stomak, ruku, gotovo u svaki deo tela. Ni posle dugotrajne reanimacije, nije mu bilo spasa.

BEOGRAD IMA ODGOVOR: Ako se u pregovore sa Kosovom uključi Kondoliza Rajs, mi ćemo pozvati NJEGA

Policija ispituje sa kim je Markuš bio u sukobu i zbog čega. Ne isključuje se mogućnost da je njegova likvidacija bila naručena zbog nekih neraščišćenih računa.

[adsenseyu5]

– Mnogi koji su bili u kontaktu sa ubijenim su pod policijskom lupom. Utvrđuje se i motiv, odnosno razlozi zbog kojih je neko želeo da on bude usmrćen – naveli su izvori bliski istrazi.

Foto: Facebook/Marko Markus

PODUŽI DOSIJE

Markuš je osuđen 2006. godine zbog napada na policajca, optužen je za ranjavanje dvojice mladića u “Crvenoj kafani” 2006. godine, optužen je i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba “Kili” u decembru 2007. godine.

BRANKO KOCKICA: Od velikog heroja do velikog negativca (VIDEO)

Bio je osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića zvanog Sarma 2008. godine, za nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008. godine, a i za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012. godine.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]