POSTUPAK OBUSTAVLJEN: Otkriveno ko je zaista ubio bebu pronađenu na deponiji u Vrbasu

tuga

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Tužilaštvo u Vrbasu odbacilo je krivičnu prijavu nakon veštačenja koje je pokazalo da je deterođeno mrtvo, dok su veštačenja lekara pokazala da je osumnjičena bila privremeno neuračunljiva zbog postporođajne psihoze koju je proživljavala.

Prema tvrdnjama izvora, sumnju da je ubila dete pri porođaju, raspirio je nalaz preliminarne obdukcije, koji je uputio na to da je abdomen bebe uži od grudnog koša, što je navodno ukazivalo na to da je dete udahnulo nakon porođaja, a samim tim i bilo živo.

– Kompletna obdukcija, čiji su rezultati stigli dve nedelje nakon što je slučaj pronalaska bebe šokirao Srbiju,  a Svetlana uhapšena, dokazao je da bronhije kod bebe nisu bile raširene te da je rođena mrtva – navodi izvor Blica.

[adsenseyu5]

Advokat koji je zastupao osumnjičenu Ivan Gvozdenac potvrdio je da je postupak obustavljen.

– Nažalost, još jednom se ispostavilo da osumnjičeni treba da dokazuje svoju nevinost, umesto da tužilaštvo dokazuje krivicu, i da se ne poštuje presumpcija nevinosti – kaže Gvozdenac.

Sama istraga, koju izvor opisuje kao vrlo temeljnu, otkrila je mnogo više detalja o ovom slučaju, pošto je tek rođeno dete u kontejner bacila svekrva osumnjičene, i to nakon što je Svetlana posle porođaja završila u bolnici. Dokazano je i da porodica osumnjičene nije znala da je ona trudna.

RUSI PORUČILI AMBASADORU SAD: Vrati Ameriku Indijancima, a Kosovo Srbiji!

MRTVO NOVOROĐENČE BILO U KOMODI

Nakon porođaja koji se dogodio u kući, nesrećna žena je dete umotala u ćebe, pa ga stavila u orman koji se nalazio u sobi.

SABLASNO PROROČANSTVO NOSTRADAMUSA ZA 2018: Izbiće rat, a posle njega sledi NIŠTAVILO!

Tek nakon nekoliko dana, svekrva je bacila ćebe u kontejner, i tako je na kraju završilo na deponiji. Tamo su ga pronašla dva radnika, od kojih je je dan zbog šoka morao da potraži pomoć lekara.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]