POSLEDNJI DETALJI NESREĆE U NIŠU: Putnici vrištali dok je autobus udarao u bandere i ograde, povređena devojčica (FOTO)

Niš

Foto: Telegraf

Autobus koji je saobraćao na liniji Sarajevska – Kalač brdo krećući se Durmitorskom ulicom sleteo je danas oko 11.50 sati sa puta i uleteo u dvorište bivše kasarne, sada dela kompleksa “Novi Niš”. Tom prilikom je lakše povređeno šest putnika koji su zadobili kontuzije i ogrebotine.

Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz koji je izašao na mesto nesreće, saopštio je da je uzrok nezgode klizav kolovoz, ali je priznao da je autobus izgubio vazduh u kočionom sistemu.

– Autobus je jutros izašao ispravan iz garaže i do trenutka nesreće već je napravio sedam, osam krugova kada je došlo do problema sa kočnicama u ulici koja je poznata po velikom nagibu. Vozač je bio priseban, izbegao je pešake i vozila na trotoaru i procenio da je najbolje da produži pravo.

Foto: Telegraf

– Udario je u ogradu i sleteo s puta ali na sreću, niko od putnika nije teže povređen. Poslali smo rezervno vozilo i saobraćaj na ovoj liniji se odvija normalno.

Srpski, grčki i rumunski navijači PREKINULI MEČ fudbalske reprezentacije takozvanog Kosova (VIDEO)

-Izvinjavam se putnicima zbog ovog incidenta – kazao je Petronijević.

Saša Petronijević Foto: Telegraf

Violeta Martinović, koja se nalazila u autobusu posvedočila je situacija bila stravična.

– Primetili smo da sa autobusom nešto nije u redu jer se nije zaustavio na stanici pa su putnici potrčali za njim desetak metara.

-Vozač je jedno pet minuta proveravao kočnice pre nego što je nastavio dalje. Na sledećoj stanici se zaustavio bez problema, ali kada je krenuo dalje više nije mogao da stane.

Violeta Martinović Foto: Telegraf

– Zavikao je: “Pređite svi na levu stranu i pozadi, nemam kočnice. Autobus je udarao u bandere, ograde, putnici su vrištali, komešali se. Sledeće čega se sećam je da smo se zaustavili u dvorištu kasarne – opisala je Martinovićka udes.

NIKO NAS NE MRZI, UBIJALI SMO, ETNIČKI ČISTILI: Goran Ješić opravdava NATO BOMBARDOVANJE Srbije

Povređene putnike, među kojima je i jedna devojčica, Hitna pomoć je prebacila do Kliničkog centra. Policija je obavila uviđaj, uzroci nezgode se utvrđuju.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K., Telegraf.rs)