PORODIČNA DRAMA DABOVIĆA Otac uhapšenog: Napravio je besmislicu, neka vidi šta će (INFO)

Foto: Privatna arhiva Milan Dabović sa ćerkama Milicom i Anom

Foto: Privatna arhiva
Milan Dabović sa ćerkama Milicom i Anom

Sina sam ostavio u Herceg Novom, bio sam u šoku kada sam čuo da je uhapšen na Brankovom mostu – kaže za “Blic” Milan Dabović, otac proslavljenih košarkašica Ane i Milice, ali i uhapšenog Milana (29) kod koga je nađeno 2,37 kilograma kokaina.

To da se moj sin bavio švercom droge nema veze sa zdravim razumom, ispao je naivan, radi se o klasičnoj podmetačini. Nemam objašnjenje za to što se dogodilo – ističe u ispovesti za „Blic” Milan Dabović, inače trener Ženskog košarkaškog kluba Vojvodina.

Dabović stariji i dalje ne može da veruje kako je njegov sin, inače takođe nekadašnji košarkaš smederevske Sloge, uhapšen zbog sumnje da je švercovao drogu.

– Milan je veliki hrišćanin i kao otac moram da mu verujem da mu je napakovano. Neka vidi šta će i kako će, napravio je besmislicu, neka se sam izbori sa tim problemom.

[adsenseyu4]

Pominju se i njegove sestre, koje su bez mrlje u košarkaškoj karijeri, situirane su i srećne i nemaju nikakve veze sa drogom.

Mi smo porodica koja je poznata i u Srbiji i u Crnoj Gori, koja do sada nije imala nikakvih problema, nismo čak ni u kafane zalazili, a kamoli nešto drugo. Cela porodica je pomagala sinu Milanu, ali me on poslednjih 10 godina ne sluša – dodao je stariji Dabović.

Brani se ćutanjem: Milan Dabović

Foto: Facebook Brani se ćutanjem: Milan Dabović

Milan Dabović, inače državljanin Crne Gore, uhapšen je u petak sa 2,37 kilograma kokaina na Brankovom mostu u Beogradu. On je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde se branio ćutanjem, baš kao i na saslušanju u policiji.

– Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Milana Dabovića i predložilo određivanje pritvora kako ne bi ponovio krivično delo – kazala je portparol Tužilaštva Tatjana Sekulić.

Dabović je osumnjičen za neovlašćenu proizvodnju droge i stavljanje u promet. On nije hteo da kaže kome je trebalo da proda ili preda drogu, niti odakle mu. Kako saznajemo, kokain nađen kod Dabovića bio je izuzetne čistoće.

[adsenseyu1]

On je uhapšen u petak po podne u spektakularnoj akciji policije u Beogradu, zbog koje je bio blokiran centar prestonice, a veliki broj građana prisustvovao je hapšenju na Brankovom mostu. Policija je presrela Dabovićev automobil „smart“ švajcarskih registarskih oznaka i kod njega našla dva paketa sa kokainom sakrivena u torbici. On je pokušao da pobegne, ali su ga policajci uhapsili.

Milan Dabović dosad nije hapšen niti je dovođen u vezu sa kriminalim aktivnostima. Bio je poznat kao brat najpoznatijih košarkaških sestara u Srbiji Milice i Ane, a do pre godinu dana aktivno je igrao košarku.

U Novom Sadu živi sa suprugom i dvoje dece, a prema policijskim izvorima, nije poznato da se tamo kretao u nekim sumnjivim krugovima. Inače, Milanov brat od strica Marko Dabović bio je osuđen u Specijalnom sudu na 11 godina zatvora po optužbi da je u narko-grupi Darka Šarića bio zadužen za pranje novca. Apelacioni sud je ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.

 

Stefanović: Imućni nisu zaštićeni u borbi protiv droge

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je na graničnom prelazu Preševo zaplenjeno 1,6 kilograma kokaina. – To je velika količina koja je zaplenjena u petak uveče. Kokain je jedna od najskupljih droga i koriste je imućni – rekao je Stefanović, dodajući da želi da pokaže onima koji misle da su bezbedni jer pripadaju „višem staležu“, da to nisu. – Nema zaštićenih i borba protiv droga se nastavlja. Policija će doći do svakog ko ima veze sa drogom – kazao je Stefanović.

(Dnevne.rs /Izvor: Igor Velimirović , Mihailo Jovićević, Blic)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]