PORODICA IZ NIŠA ŽIVI U USLOVIMA NEDOSTOJNIM ZA ČOVEKA: Nemaju ni struju ni vodu, suprug stopostotni invalid (FOTO)

kuća

Foto: telegraf

– Nikada ni od koga nismo ništra tražili, niti smo se žalili. Podnosili smo svoje muke kako smo znali, a bilo ih je mnogo. Ali sada smo prinuđeni da zatražimo pomoć jer ovako više ne možemo – ovim rečima se Nišlijka Vesna Radisavljević u ime svoga supruga Bojana Đorđevića, invalida prve kategorije i dvoje maloletne dece obratila humanim ljudima u želji da svojim najmilijima olakša život kakav se ne očekuje u 21. veku.

Bojan je radio u Beogradu, a pre devet godina se vratio u rodnu kuću u Nišu jer je teško oboleo. Od tada ova porodica živi u čatrlji koju im je ostavio Bojanov otac.

Na žalost, Bojan je uz kuću nasledio i očeve dugove za struju i vodu. Kako su jedini njihovi prihodi socijalna pomoć od 14.000 i 6.000 dečjeg dodatka, plaćanje duga od 700.000 dinara EPS-u je za njih bila nemoguća misija. Zbog toga ova porodica od 11. aprila nema struje i to im je sada najveća muka.

– Moja ćerka, učenica drugog razreda srednje škole i sin osnovac, uče uz sveću i jedu suvu hranu jer ne mogu da im skuvam obrok. Kad založim šporet pa ponešto skuvam, to mora sve odmah da se pojede jer nemam frižider. Nemamo kupatilo, decu kupam u koritu, a tako i veš perem. Deca su mi zlatna, ona su mi sva uteha u ovom očaju – žali se Vesna.

 

[adsenseyu1]

Teško je i Bojanu jer je u 44. godini stopostotni invalid.

–  Otkazali su mi bubrezi, svaki drugi dan idem na dijalizu, ne mogu da radim nikakav fizički posao. Vesna cepa drva, deca joj pomažu…. Otkako nemamo struje, mnogo nam je teže. Navikli smo se na oskudicu, na život u neuslovnoj kući, ja sam je pritegao koliko sam mogao, ali je daleko od svakog komfora. Kad bih bar mogao da nabavim nekakav agregat da nam ponovo zasvetli sijalica, sve bi nam bilo mnogo lakše  – opisuje svoje muke zabrinuti otac dok pokazuje fistule na rukama, posledice dijalize i dodaje:

GAFOVI DONALDA TRAMPA KOJI SU OSRAMOTILI NATO: Guranje predsednika CG, rat rukovanjem, na štetu Alijanse (FOTO)

– Dug za vodu sam nekako reprogramirao, od te socijale plaćam svakog meseca ratu od 2.200 dinara. Hteo sam nekako da i struju pokušam da platim, ali mi je traženo 40.000 mesečno pre nego što su mi je isekli. Sad traže da platim ceo dug, što je za nas potpuno nemoguće.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ovi humani ljudi dele skromne obroke sa životinjama koje su udomili.

– Imamo dva psa, jednog malog je supruga pronašla u parku “Čair”, neko ga je tamo bacio. Došla nam je i mačka, ovde se omacila, pa imamo i dva mladunca. Šta ćemo, dobri smo ljudi, žao nam je životinja, pa svoju sirotinju sa njima delimo – priča Bojan.

Za muke ove porodice već se pročulo, bilo je i najava iz opštine Palilula da će im se pomoći, ali za sada je stigla samo pošiljka niškog “Crvenog Krsta”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Dobili su džak brašna, nešto hrane i obećanje da će nastaviti da im pomažu.

UVODI SE NOVI SLOBODAN DAN : Postaće deo zakona o radu i moraće da ga poštuju sve GAZDE u Srbiji (INFO)

Za sada nema pomena da će ova porodica dobiti ono što im najviše treba, struju koja je za njih u 21. veku samo nedostižna želja.

Pogledajte u kakvim uslovima živi ova nesrećna porodica: 

(Dnevne.rs/Izvor:D.K.,Telegraf.rs)

 

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]