PONUDA KOJA SE NE ODBIJA? Rusija preuzima Kosmet, a Beograd ulazi u Evroazijsku uniju i ODKB

Rusija

Foto: Rojters

Ako Srbija zatraži i bude primljena u Evroazijsku uniju i ODKB, problem Kosova i Metohije postao bi i ruski problem, što bi u startu garantovalo bezbednost i život za Srbe, jer Rusija priznaje celovitost Srbije.

Ovaj plan ponudio je Srbiji, ruski filozof i lider Međunarodnog evroazijskog pokreta Aleksandar Dugin.  On je, međutim, dodao i da to ne znači da bi Rusija odmah pokrenula vojnu operaciju, ali bi pružila određene garancije sa kojima bi moglo spokojnije da se živi.

– Nemamo ništa protiv Albanaca i tražili bi naš, evroazijski put za dogovor sa njima, ali imamo mnogo toga protiv surovog komadanja srpske države protivno volji njenog naroda – rekao je Dugin.

Dugin, koga smatraju savetnikom predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da bi u slučaju da Srbija zatraži prijem u Evroazijsku uniju i ODKB, Rusija morala da razmotri taj zahtev uzimajući u obzir volju naroda.

On smatra da Srbija treba da izvrši političko samoubistvo da bu ušla u EU.

– Zamislite šta bi bilo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada bi kojim slučajem rekao da priznaje Kosovo. Naravno da on to neće učiniti, a to znači da nikada neće ući u EU. Balansiranje može da traje određeno vreme, ali treba naći trajno rešenje. Ono postoji – to je Rusija – zaključio je Dugin.

“GENERALI POSLE BITKE”: KFOR se oglasio o situaciji na Kosovu i Metohiji

On je istakao da je duhovna Srbija večna i da je to što Srbi slave Vidovdan zalog budućih pobeda.

– Smatram da su Srbi isti kao Rusi, samo bolji. Svoj odnos prema Srbiji nazvao bi sakralnim. Srbija je za mene ne samo solarna, već ognjena i vatrena. Duhovna Srbija je večna. Ne može biti slomljena, jer je srpski narod izuzetan – rekao je Dugin.

BOGOLJUB KARIĆ: Vučić je NAJVEĆI LIDER u istoriji Srbije!

On je rekao da se 90-tih godina stideo da pogleda Srbiji u oči zbog tadašnjeg odnosa Rusije.

– Srbija je primala strahovite udarce, ali se uspravljala. Mnogo, zaista najdublje verujem u Srbiju i njenu sposobnost da sama odlučuje o svojoj sudbini – rekao je ruski filozof.

PODLI PLAN HAŠIMA TAČIJA: Evo zašto je Đurić priveden sa LISICAMA NA RUKAMA u Prištinu (INFO)

Prema njegovim rečima, Rusija nema nikakvo pravo da Srbiji deli savete, a pogotovo da je prekoreva.

– Naše je da volimo i pomažemo koliko možemo. Budite sigurni da ste naša najvoljenija braća kao Crnogorci – bez obzira na sve – poručio je Dugin.

TAKO JE I BEBA SPASENA HELIKOPTEROM, ĐUBRAD: Tanja Vojtehovski je ovako odreagovala posle HAPŠENJA ĐURIĆA

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)