PONOS SRBIJE! NA BILBORDIMA OSVANULI NAJBOLJI ĐACI: Ovo su osvajači medalja iz matematike, fizike, hemije, muzike

đaci

Foto: Printscreen / RTS

U više gradova Srbije postavljeno je ukupno 38 bilborda sa fotografijama talentovanih učenika, osvajača međunarodnih nagrada iz informatike, robotike, fizike, hemije, matematike, muzike…

“Prvi bilbord, moj bilbord, dosta je čudno, naročito na fakultetu kad mi priđe neko i kaže da me video na bilbordu, a ja tog čoveka i ne znam. Nikad do sad mi se nije desilo da meni neko priđe, a da ja njega ne znam”, priča Dušan Igić, osvajač medalje na Internacionalnom takmičenju mladih fizičara.

Bilbordi sa licima talentovanih učenika postavljeni su u Nišu na tri lokacije, prenosi RTS.

“Deluje nam kao da dolazi do nekih promena, da znanje ima neku vrednost i da pocinje da se ceni i kod nas”, primetio je Vojin Ivković, koji je takođe nagrađen na turniru mladih fizičara.

SRPKINJA DIGLA DRUŠTVENE MREŽE NA NOGE! Hoće da stavi svojoj bebi NEŠTO ODVRATNO na grudi samo zato što se BUDI NOĆU

Aleksa Đordević, koji je osvojio medalju na Svetskoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, kaže da nije potrebno toliko odricanja koliko upornosti, kao i da ima vremena za izlaske i druženje sa prijateljima.

Najboljih osmoro iz Niša učenici su ili bivši učenici Gimnazije “Svetozar Marković”.

Izuzetni učenici na bilbordima su i u Čačku.

U Kragujevcu, to su osnovci i gimnazijalci nagrađeni na Svetskom takmičenju iz robotike, u Užicu mladi robotičar.

“Ja sam dođoš u Beogradu. Jednu stvar ne mogu da podnesem. Nije gradski, nije gužva, već ONI”

Luka Carević iz Niša, dobitnik medalje na međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, ističe da će sigurno ostati u Srbiji, jer voli ovu zemlju.

Iza sebe ostavljaju stotine vršnjaka iz celog sveta i prave čitave kolekcije medalja, a fotografija na bilbordu u centru grada samo je motiv više za nove uspehe.

       

(Dnevne.rs/Izvor: RTS)