POLICIJA ZNA KO JE UBIO JELENU KRSMANOVIĆ – ali nema dokaza: SAVRŠEN ZLOČIN ili NE?

fantomka

Foto-montaža: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Policija, po svemu sudeći, zna ko je ubio pevačicu Jelenu Krsmanović, ali materijalnih dokaza koji bi stavili ubicu iza rešetaka ni osam meseci kasnije nema.

Da policija ima sklopljen mozaik ko je ubio pevačicu i zbog čega provejavalo je i kroz izjave zvaničnika nekoliko puta, a čak i sam premijer Aleksandar Vučić očekivao je da će ubrzo uslediti hapšenje.Međutim, istraga je u pogledu prikupljanja čvrstih dokaza koji bi osigurali i presudu već nekoliko puta zapadala u ćorsokak i dana današnjeg slučaj je i dalje nerasvetljen.

Zbog toga se neretko čuje i da ubistvo pevačice na nasipu u Borči preti da postane “savršen zločin bez dokaza”, a da epilog ovog slučaja zanima čak i samog premijera potvrdio je preksinoć gostujući na RTS-u.

[adsenseyu4]

– Da li ste vi zadovoljni kojom brzinom se rešava slučaj ubistva Jelene Krsmanović? Žena je ubijena a slučaj nije rešen – upitao je Vučić voditeljku.

Međutim, da će ovo pitanje verovatno još dugo mučiti srpsku javnost strahuje se zbog dosadašnje istrage u kojoj je saslušano na desetine svedoka, ali nije nađen nijedan trag koji bi pomogao u identifikaciji zločinac.

Nije nađen još uvek ni predmet kojim je ubica Jeleni zadao smrtonosne udarce po glavi. Mnoštvo saslušanih, bez oruđa ubistva i imena zločinca unelo je pometnju i postavilo pitanje da li je ubistvo pevačice – savršen zločin.

Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice Jelene koji je i sam bio ispitivan kao jedan od mogućih osumnjičenih, kazao je za “Blic” da veruje da će se ubica njegove žene ubrzo pronaći.

– Smatram da savršeni zločin ne postoji. Srpska policija je jako uspešna u rasvetljavanju ubistava. Mislim da su na tragu ubici, da prikupljuju dokaze. Znam sa kakvim entuzijazmom su pristupili rešavanju Jecinog ubistva. Neće dići ruke tek tako, neću ni ja – rekao je on.

Zoran je istakao da bi trebalo policiju pustiti da radi svoj posao kvalitetno.

– Bilo bi teže da privedu ubicu, pa da ga zbog nedostatka dokaza puste – rekao je on.

[adsenseyu1]

I stručnjaci tvrde da savršen zločin ne postoji.

– Ako je ubistvo “obično”, nema elemenata kriminala ili organizovanog kriminala, biće rasvetljeno pre ili kasnije. Forenzika napreduje i oni zločini koji su se, recimo, pre 15 godina, smatrali savršenim sada više to nisu, jer se pomoću najsavremenije tehnike nalaze novi dokazi koji pomažu u identifikaciji zločinca. S druge strane postoje, međutim, ubistva koja imaju elemente kriminala i politike i koja na prvi pogled izgledaju kao savršena. Ni ti zločini nisu savršeni, već su savršeno zataškani – kaže za “Blic” Predrag Petrović, izvršni direktor Beogradskog Centra za bezbednosnu politiku.

Da li će vreme pokazati da ubistvo pevačice nije savršen zločin ostaje da se vidi. Zasad se policija vrti ukrug.

Poligraf, Rada iz Beča i sekte

U istrazi ubistva pevačice saslušani su svi članovi porodice Marjanović, a zanimljivo je da je Jelenina svekrva Zorica, za koju postoje saznanja da se bavi nadrilekarstvom, odbila da ide na poligrafsko testiranje. Saslušan je i Jelenin tajni obožavalac, koji je uneo pometnju pojavljivanjem na 40-dnevnom pomenu, ali se ustanovilo da je u momentu zločina bio na radnom mestu. Zbog ovog zločina RS je Srbiji ekspresno izručila Nebojšu Rojka, za koga se sumnjalo da ima informacije u vezi s ubistvom, ali se ta pretpostavka ispostavila netačnom.

Posle zločina i Jelenin suprug je dobio obožavateljke, kao što je Rada iz Beča, koja mu je slala lascivne poruke i nudila utehu dok je “u crnini”.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:A. Ž. Adžić , B. Bogosav,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]