POLICAJAC IZ BEOGRADA SPASIO BEBU SIGURNE SMTI: Trenutak je bio dovoljan da devojčica izbegne STRAVIČNU SUDBINU

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Ulični psi su joj prilazili, jedva sam zaustavio kamion i stigao da ih rasteram, priča za “Blic” Zlatko Marković, beogradski policajac koji je pre tri dana pronašao napuštenu devojčicu od godinu i po dana na Konjarniku.

Zlatko je u ponedeljak oko 19 sati igrom slučaja prolazio Konjarnikom van dužnosti, kada je iz svog kamiona video da se nešto pomera u travi.

– Prvo sam pomislio da je lutka. Tek kada sam video da se mrda, shvatio sam “ma kakva lutka, to je beba”. A čopor pasa se približavao. Nekako sam se parkirao i rasterao ih – priča Marković.

SABOR SPC DONEO ODLUKU: Srbija dobija NOVOG SVECA

Devojčicu je pronašao polugolu, samo u pelenama i tankoj benkici. Plakala je i tresla se od hladnoće.

– Pomislih kako da joj pomognem tako malenoj, naziralo se da su joj nikla samo dva zubića. Video sam da nije povređena i zamotao je u moju bluzu. Dao sam joj i malo vode da pije i onda se malo primirila. Počnem da vičem, misleći možda da su joj roditelji negde blizu, ali niko nije odgovorio. Pitam neke ljude nedaleko odatle, svi me belo gledaju. Tada sam shvatio da ju je neko ostavio i pozvao svoju službu da mi pošalju kola Hitne pomoći – priseća se Marković.

[adsenseyu1]

Kako kaže policajac heroj, koji je i sam otac, ne može da shvati da je neko tek tako napustio bebu, a sama sigurno nije mogla tu da dođe.

– Prva pomisao mi je bila da te roditelje treba najoštrije kazniti, ali mislim da takva ne postoji ni u jednom zakonu koja bi bila primerena za njih. Veoma volim decu, a kada mi se ono malo, slatko, sa crnom kosicom, osmehnulo, nije bilo lepše nagrade. Jedva su je odvojili od mene. Ni doktorka iz Hitne pomoći nije mogla da veruje. Rekla je “ma nemoguće da se tako brzo vezala za tebe” – priseća se Zlatko.

Devojčica je u Zvečanskoj, a policija i Centar za socijalni rad tragaju za njenim roditeljima, kada će se znati da li će dete moći da im se vrati i da li je bilo zloupotrebe roditeljskog prava.

MOGU LI DA BUDEM GUVERNER, NISAM DUGO BIO NA FUNKCIJI? Sergejevo pitanje Aleksandru Vučiću je HIT na internetu! (INFO)

Slični slučajevi i u Rakovici

Žensko novorođenče pronašli su građani 31. marta prošle godine pored puta u Rakovici, a, srećom bez povreda, prevezena je u Institut za majku i dete. Godinu dana ranije, Jovan M. pronašao je devojčicu staru oko 15 meseci u parku na Kanarevom brdu, a policija ju je odvela u Zvečansku ulicu. Roditelji, stranci, ubrzo su se pojavili i u pratnji policije otišli po dete.

(Dnevne.rs/Izvor:Dobrijvoje Katanić , Dušan Ivković,Blic.rs)

 

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]