POKOSIO DEVOJČICU AUTOMOBILOM PA POBEGAO: Potrčala za psom, pasat naleteo velikom brzinom (INFO)

pasat

Foto: Privatna arhiva

Aleksandru Živanoviću određen pritvor zbog sumnje da je pijan „pasatom“ usmrtio Jelenu Melović (13) na Banjici, a potom pobegao

BEOGRAD – Jelena Melović (13) poginula je u subotu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koju je u Ulici Bahtijara Vagabzadea na Banjici izazvao pijani veterinar Aleksandar Živanović (33) iz Beograda.

[adsenseyu4]

Nesrećnu devojčicu, koja je prelazila ulicu u blizini obeleženog pešačkog prelaza, Živanović je, kako se sumnja, nešto posle 18 sati pokosio „pasatom“, a potom pobegao sa lica mesta.

Borba lekara

– Devojčica je s teškim povredama prebačena na Vojnomedicinsku akademiju. Lekari su se borili za njen život, ali preminula je iste večeri oko 20 sati – potvrdio je sagovornik Kurira.

Očevidac stravične nesreće kaže za Kurir da je prizor bio jeziv i da je Jelena letela nekoliko metara pre nego što je pala na zemlju. Na mestu jezive tragedije i juče su bili vidljivi tragovi krvi.
– Devojčica je šetala psa. Koliko sam video, on je krenuo preko ulice i ona je pošla za njim. Mislim da je vozač išao velikom brzinom, jer nije uspeo da izbegne dete. Kad ju je udario, crni „pasat“ je malo zastao, kao da se vozač dvoumio da li da prikoči ili ne, ali onda je dao gas i odjurio – dodaje on.

Kako saznajemo, dva sata kasnije policija ga je pronašla i uhapsila.
– Alko-testom je utvrđeno da je bio pijan, odnosno da je u krvi imao 0,71 promil alkohola, što je daleko više od dozvoljena 0,3 promila – dodaje on.

[adsenseyu1]

Kako navodi, iste večeri policija je odredila zadržavanje pijanom veterinaru. Navodno, on se pravdao da je pobegao jer se uplašio i nije znao kako da reaguje.

Ćutao kod tužioca

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu nije mogao da iznese odbranu jer je bio u teškom psihičkom stanju.

Komšije nesrećne devojčice kažu da je Jelena živela u blizini mesta na kom je nastradala. Često je, kažu, boravila i kod bake koja živi na samo nekoliko stotina metara od ulice u kojoj je poginula.
– Obožavala je psa, često smo je viđali kako ga šeta. Divno dete, strašno je to što se dogodilo. Ne znam kako će njena baka preživeti ovu tragediju – kaže komšija.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]