POKLONILA 2 KUĆE PORODICI S TROJE DECE! Dragana ima OGROMNO srce, koje krije tugu zbog velike tragedije

nature

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Dragana A. iz Dolova kod Pančeva poklonila je kompletno domaćinstvo u Donjoj Kamenici kod Valjeva porodici sa troje male dece iz Starih Banovaca, koji su do sada bili podstanari!

Dobročiniteljka o ovom gestu nije htela da govori javno, a njena kuća dobiće nove vlasnike iduće nedelje.

Uz novu i opremljenu kuću, porodica sa troje mlade dece dobiće i staru kuću, koja može da se renovira, kao i skoro hektar i po zemlje, gde će moći da se bavi poljoprivredom.

FOTO: FACEBOOK

Meštani kažu da je Draganina porodica  kuću sa imanjem u Donjoj Kamenici kupila pre desetak godina, u zaseku Brđani, gde su to imanje sredili za sina (1992), koji se posle završene srednje škole, preselio u to selo. Momak je obrađivao zemlju i paralelno studirao u Valjevu.

Mladić je, međutim, pre četiri godine poginuo u obližnjem selu, kada se prevrnuo sa traktora, a posle toga domaćinstvo je bilo “zatvoreno” i u njemu niko nije živeo.

Njegova majka nekoliko godina posle tragičnog gubitka sina odlučila je da kuću sa imanjem pokloni nekoj porodici bez krova nad glavom, a jedini uslov je bio da imaju više dece!

FOTO: FACEBOOK

Nezvanično, ona se prvo obratila valjevskom Centru za socijalni rad, ali pošto niko od njih nije reagovao, odlučila je da imanje i kuću pokloni preko društvene mreže Fejsbuk.

Meštani valjevskog sela Donja Kamenica kažu da je to imanje, posle tragedije koja se dogodila porodici, neko vreme bilo na prodaju, kao i da poslednjih godina vlasnici nisu dolazili u to selo.

 

(Dnevne.rs/Informer)