POJAČANO DELOVANJE TAJNIH AGENATA U SRBIJI: Strani obaveštajci ušli u sve pore društva sa jednom misijom!

Srbija

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Obaveštajne službe Amerike i Velike Britanije pojačale su prisustvo u Srbiji i to preko makedonskih i hrvatskih agenata, što je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojša Stefanović, pišu novosti.

Ovaj list od svojih dobro obaveštenih izvora saznaje da je politički pritisak Zapada po pitanju Kosova i Metohije dobio čvrstu podlogu i na obaveštajnom terenu.

[adsenseyu5]

– Tako je zabeleženo delovanje stranog faktora usmereno prema relevantnim društvenim strukturama – SANU i SPC koje za cilj ima nejedinstvo o najkrupnijoj nacionalnoj temi oko koje je upravo započet široki dijalog – navodi list.

SAD navodno očekuju da Beograd “primiri ambicije” Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, te da njihovi obaveštajci rade u cilju podrivanja odnosa Srbije i RS.

SUPRUGA JE UPORNO OD LEKARA TRAŽILA PREVREMENI POROĐAJ: Kada sam video bebu odmah sam tražio razvod braka!

Veliko interesovanje agenata izazvala je i saradnja sa Ruskom Federacijom u ekonomsko-energetskoj i vojno bezbednosnoj oblasti, a pažnja hrvatskih obavestajaca bila je usmerena na isporuku šest “migova 29” iz Moskve.

– U poslednjih nekoliko meseci primetni su i pokušaji da se razgradi saradnja Srbije i Kine kada je reč o ekonomskim i infrastrukturnim projektima. Upravo o tome se u Beogradu raspitivao i prvi obavestajac Kine Meng Đijandžu prilikom svoje nedavne posete nasoj zemlji – navodi sagovornik lista.

[adsenseyu1]

U ostvarivanju svojih ciljeva strani obaveštajci pokusavaju da vrbuju i visoke funkcionere u političkom i bezbednosnom sektoru.

– Aktivno delujemo u suzbijanju tih subverzivnih delatnosti koje su osim u Beogradu zabeležene i na jugu centralne Srbije i u Raško-polimskoj dolini – tvrdi sagovornik.

NAUČNIK OTKRIO: Evo kako mogu GRIP i PREHLADA da ‘nestanu’ za 24 SATA!?

U žiži njihovih interesovanja je i moguće ujedinjenje opozicije pred beogradske izbore, a bave se i navodnim kršenjem ljudskih i manjinskih prava i medijskim slobodama.

Prema nezvaničnim podacima u Srbiji deluje 55 stranih službi bezbednosti iz 40 zemlja. Sa njima naše agencije sarađuju, ali ima i agenata koji rade mimo toga i koje nase službe otkrivaju i prate, navodi list.

TAJNA ZA KOJU NI SLOBODAN MILOŠEVIĆ NIJE ZNAO: Jovica Stanišić 8 godina bio glavni čovek CIA za Beograd

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

[adsenseyu2]