Pogođen u poteri za lopovom: Evo ko je ranjeni policajac

bolnica
Saobraćajni policajac Đurica Vračarić ranjen je kada je jurio za kradljivcem automobila, saznaje “Blic”.
Ministar Stefanović i direktor policije Milorad Veljović u poseti ranjenom Vračariću

Saobraćajna patrola bila je u poteri za automobilom “sitroen ksara” u kom se nalazio lopov. Policija je lopova stigla kod Feketića, kada je zbog velike brzine sleteo sa nadvožnjaka.

Lopov je tada izašao iz automobila i pucao u policiju, kada je ranio jednog od Vračarića. On nije životno ugrožen i prevezen je u novosadsku bolnicu.

Kradljivac je međutim nakon zločina pobegao, zbog čega je u ovom delu Srbije bilo pravo opsadno stanje. Lopov Jožef E. je, u međuvremenu, uhapšen. U potragu su bili uključeni psi tragači i Interventna jedinica.

[adsenseyu4]

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je ranjenog policajca iz Srbobrana u Urgentnom centru u Novom Sadu.

“Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio pripravniku da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju”, rekao je Stefanović.

“Razgovarao sam sa ranjenim policajcem i njegovom suprugom. On je svestan i trenutno je u pripremi za operaciju”, dodao je on.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Dragan Drašković izjavio je da je policajac Vračarić smešten u Urgentni centar i da je van životne opasnosti.
“Ima ustrelnu ranu u desnom ramenu, metak je ušao sa prednje strane i polomio ključnu kost i pacijent će uskoro biti operisan”, rekao je Drašković.

(Blic)

[adsenseyu1]