PODLI PLAN HAŠIMA TAČIJA: Evo zašto je Đurić priveden sa LISICAMA NA RUKAMA u Prištinu (INFO)

hapšenje

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic, Tanjug/AP

Predsednik Kosova Hašim Tači naredio je da se posle hapšenja u Mitrovici direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić dovede u Prištinu

Da ga vuku ulicama Prištine kako bi ga ponizili, piše danas portal gazetaexpress.com, pozivajući se na domaće i međunarodne izvor.

Kako se navodi, Tači je prethodno u svoj kabinet pozvao prvog zamenika premijera Bedžeta Pacolija, ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefu i direktora Policije Kosova Špenda Mađunija i tu im dao instrukcije kako da postupe na severu Kosova gde su poslate elitne jedinice policije.

Izvor koji je bio na sastanku rekao je za portal da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić telefonom pozvao Tačija i zapretio da će “dovesti vojsku do granice sa Kosovom”.

Posle tog razgovora, Tači je naredio policiji da dovede Đurića do Prištine i da ga ponize tako što će ga voditi kao kriminalca, sa lisicama na rukama i sagnute glave.

UPOZORENJE AMERIČKE AGENCIJE AP: Hapšenje Đurića će raspaliti tenzije između dva neprijatelja

Međunarodni zvaničnici su za portal kazali da postoji strah da je jučerašnji dogadjaj scenario podele Kosova.

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic

 

– Stvaranje novih okolnosti, početak nemira na severu bi doveo do stvaranje nove situacije, posle koje bi Srbija išla napred sa idejom podele Kosova – kazao je jedan zapadni diplomata.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je prema portalu ostao van jučerašnjih događaja.

KOSOVSKA POLICIJA TRAGA ZA ČOVEKOM U PLAVOJ JAKNI: Snimak golorukog mladića koji se usprotivio BRUTALNOJ SILI obišao Evropu (VIDEO)

djuric

Foto: Alo/printskrin

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE KOSOVSKE POLICIJE: Đurića u košulji dovukli do prelaza Merdare, pa proterali (VIDEO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Beta)