POČINJE SUĐENJE MONSTRUMU KOJI JE SILOVAO I KRVNIČKI UBIO ANĐELINU (3) iz Vratarnice kod Zaječara

Rajković

Foto: privatna arhiva/Telegraf.rs

Suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz zaječarskog sela Vratarnica, koji je priznao ubistvo i silovanje trogodišnje Anđeline Stefanović, počeće danas u Višem sudu u Zaječaru. Suđenju, koje je zatvoreno za javnost, prisustvovaće i Danijela Stefanović, majka nesrećne devojčice.

– Ići ću sa bratom i advokaticom iz Beograda koju sam angažovala. Očekujem da će dobiti doživotnu robiju – sve manje od toga bila bi velika sramota. Ne znam kako ću reagovati kada vidim Vladicu… On će tamo biti pod stražom? Da je sam, sigurno bih ga gađala stolicom makar. Naravno da mu nisam oprostila zločin. Nikada mu neću oprostiti – rekla je Danijela za “Blic”.

Podsetimo, Vladica je Anđelinu oteo sa rođendana deteta njegovog brata. On se tada igrao sa decom, pravio im balone, šalio se sa njima, čak se i fotografisao. U jednom momentu je uhvatio Anđelinu za ruku i odveo je sa rođendana.

[adsenseyu4]

– Odveo ju je u obližnju šumu. Pocepao odeću. Silovao je. Onda je uzeo kamen i udarao je svom silinom. Udarao ju je i pesnicama. Dete je ostavio krvavo, razbijenih kostiju, rascepane kože po stomačiću, rukama, licu. Pronađena je oko 600 metara dalje, bačena u jarak, kao džak smeća. Lice joj je bilo neprepoznatljivo, telo unakaženo – rečeno je tada policiji.

Monstrum je ubrzo uhapšen, a na saslušanju je najpre ćutao da ne čuje pitanja. Kazao je, šokirajući i zgražavajući inspektore: “Anđelina me je volela. Ja sam je ubio”, ispričao je i dodao da je bio popio.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]