POBEDITE ME NA IZBORIMA: I da vas je pet miliona, nijedan zahtev neću da vam ispunim

predsednik

BIRALI SU JOJ KOVČEG, UMESTO VENČANICE: Svi su je ismevali, a onda je operaciju platitla životom (FOTO)

Jake žene za jaku Srbiju – naziv je skupa u organizaciji Srpske napredne stranke, u Beogradu, koji je direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila ocenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredeljene, pokazuje koliki značaj vlada i predsednik Aleksandar Vučić pridaju učešću žena u javnom životu.

Tribini prisustvuju predsednik Srbije i SNS-a, kao i premijerka Ana Brnabić.

On je komentarisao vređanje žena koje se u poslednje vreme može čuti od predstavnika opozicije.

– Srbiju u kojoj bi stavljali žene u tor, gde bi bile fukse i ne bi bile žene, borićemo se uvek i pobeđivaćemo ih uvek i ova normalna i pristojna Srbija neće dozvoliti da takvi divljaci upravljaju – rekao je Vučić.

HARADINAJ “VRAĆA” SEVER KOSOVA U 19. VEK: Tri nove mere koje Priština priprema protiv Srba

Vučić je zahvalio ženama u Srbiji koje daju podršku SNS i istakao da je utvrđeno, na osnovu istraživanja sa biračkih mesta, da nijedna vlast u regionu i nijedna naša vlast od 90 – tih godina nikada nije imala toliku procentulnu podršku žena i da im je na tome beskrajno zahvalan, znajući koliko je to važno i koliko je rada i truda potrebno da dobijete poverenje dama.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je rekao da budućnost pripada ženama i ujedno se zahvalio onim starijim damama koje su dobro razumele reforme.

– Žene ne možete da prevarite, one i kad biraju partnere znaju kako biraju, i kad pogreše one pre partnera kažu da su pogrešile, i ta otvorenost i hrabrost je doprinela da sprovedemo reforme, da imamo rast od 4,5 odsto, a da javni dug od januara bude 46 odsto BDP – dodao je on i pozvao drage dame da uđu u proceduru jer dolaze skori stranački izbori za rukovdostvo, zahvalio im za ljubav i naglasio da pritiske ne trpe, osim od njih.

Kaže da kao predsednik zemlje može uvek da podrži izmenu zakona kako bi bio što bolji položaj žena i to da uvek imamo što više žena u polticickoj sceni, jer će nam to doprineti zdravijoj i boljoj Srbiji.

Vučić ističe da ne postoji ništa strašnije nego kada muškarac udara ženu i da bi svaki častan čovek trebalo toga da se gadi, jer to nije čovek, niti muškarac.

Dodaje da pre fizičkog nasilja uvek prethodi verbalno nasilje, koje je još strašnije i bolnije.

Predsednik Srbije kaže da je navodna “ikona opozicionarstva i pristojnosti” u Srbiji rekla Maji Gojković da je “fuksa”, pretendujući da su oni ti koji bi trebalo, kako kažu, da vode našu zemlju u budućnosti.

VUČIĆ O PROTESTIMA: Izvukli smo pouku, srednji sloj je nezadovoljan i na tome ćemo raditi

Vučić ističe da su rekli i da bi teško ko mogao da utvrdi da je Gojković žena, a da su onda nastavili još gore, misleći na ono što je ”tobožnji sindikalni lider”, rekao za Anu Brnabić.

– Sramota me je da ponovim. Šta je njemu potrebno? – upitao je on, a na uzvike iz publike da je to zatvor odgovara: “Nemam šta da dodam na to”.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je istakao, žene su uvek i u svemu neuporedivo odanije od muškaraca, i posebno se zahvalio Ani Brnabić. 

– Ona nije član naše stranke, ali želim da joj se zahvalim. Zato što postoje mnogi, pa neki i u našoj stranci, koji bi voleli da se dodvoravaju svima drugima a da budu nekako izdvojeni iz stranke, a ona je drugačija, zna da ste vi ti koji ste je podržali, glasali za nju, ukazali joj poverenje i ona na to uzvaraća poštovanjem. Ako izrazi želju da nam se pridruži, biću srećan da vas o tome obavestim -rekao je Vučić.

On je naveo da u Srbiji na istaknutim funkcijama ima puno žena, takoreći na svim im ključnim funkcijama, osim predsedničke, i da odlično obavljaju svoj posao.

On je primetio da je na mestima gradonačelnika, predsednika opština, ali i među direktorima preduzeća, mnogo više muškaraca, ali i to da posao koje žene obavljaju u državi – od predsednice Skupštine Srbije, guvernerke NBS, predsednice vlade i svih žena koje vode važne poslove i resore u vladi – rade odlično i da je to recept.

– Ali, suština je da napravimo da su žene ravnopravne, da se ceni sposobnost, a ne da li je žena ili muškarac. Da rad žena i muškaraca bude jednako cenjen – podvukao je predsednik.

ČEDA O PROTESTU OPIZICIJE: Ti miševi su se nakad krili iza mojih leđa, a sada se kriju iza Vujoševića i Karanovićke

Dodao je da će se tražiti u svim organima stranke da bude i značajno veći broj žena od onoga što su zakonom propisani uslovi.

– Nadam se da ćemo tako imati bolju budućnsot, jer su žene odgovornije, stabilnije, ozbiljnije. Žene nisu površne i to je važno za državu i njenu stabilnost -poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

– Ako govorimo o objektivnim rezultatima, svi su dramatično bolji nego pre, iako je jasno da ljudi nisu još zadovoljni – rekao je Vučić, dodavši da rad žena mora da bude poštovan isto kao i rad muškaraca.

Zahvalio je i na prisustvu Smilji, majci novinara Ranka Panića, kao i Mileni Ivanović, supruzi ubijenog Olivera Ivanovića, koja je, kaže, na udaru najstrašnijih uvreda.

Osvrnuo se na izlaganje Vinke Radosavljević sa KiM, istakvši da ima malo mesta u kojima je teže živeti nego u Klini – svega četiri srpske porodice, sve ostalo su Albanci.

– Vinka ima hrabrosti da dođe ovde i govori o svojoj Srbiji , da odgaja svoju decu u Klini i da dobro zna, da je realna i objektivna, šta možemo da imamo, šta stavrno nemamo, ali da će uvek da se bori za svoja ognjišta i za svoju državu Srbiju. To je snaga žene koju niko drugi ne mzoze da pruži Srbiji – poručio je Vučić.

Povodom protesta od sinoć, on je novinarima nakon skupa rekao, “pa šta ako ih je bilo i milion, jel hoćete izbore?”.

– Ne pada mi napamet, da mi vi pričate o nasilju. Pa mi uhapsili one koji su napali Borka Stefanovića, a vi majci Panića niste smeli da kažete da joj je sin ubijen. Ja nijedan zahtev neću da vam ispunim, pobedite me na izborima – napomenuo je Vučić.

“SVE VREME ME JE GLEDAO U OČI, DOK JE UMIRAO” Potresan ispovest oca poginulog dečaka

Oko Kosova kaže da sa velikom dozom straha očekuje nove mere Prištine.

– Ja vidim da je to ludilo postalo bezgranično, za šta je donekle kriva i međunarodna zajednica jer nisu reagovali odmah – rekao je Vučić i naglasio da Haradinaj na pameti ima tri stvari, kada najavljuje da su spremne i gore stvari od taksi.

Osvrnuo se na pisanje pojedinih prištinskih medija na albanskom koji su sinoć “videli” na ulicama Beograda tenkove.

– Ne znam gde je Haradinaj video te tenkove sinoć. Majko rođena, šta su u stanju da izmisle… – reagovao je Vučić.

Prištinska „Gazeta ekspres“ objavila je, naime, da se na ulicama Beograda navodno nalazi naoružana vojska i da su tenkovi u pripravnosti, zbog protesta opozicije.

– Možda je fatamorgana u pitanju, a možda su tenkove videli u zemljama koje su njihovi politički sponzori, kod kojih je, možda, bilo tih tenkova. Kod nas nije, a nema ni razbijenih glava, kod nas se slobodno protestuje – naglasio je on.

BIRALI SU JOJ KOVČEG, UMESTO VENČANICE: Svi su je ismevali, a onda je operaciju platitla životom (FOTO)

To što su pojedini učesnici protesta, prema rečima novinara, najvulgarnije prozivali novinarku “Studija B”, Vučić naglašava:

– Ko je rekao da će da pretuče nekog? Sergej Trifunović i Ivan Ivanović. Ma kakvi, nijedan ozbiljan i hrabar čovek ne bi pretio Barbari. Žao mi je Barbare, ona je dobro i pristojno čeljade, na ponos svojim roditeljima. Samo da se Barbara ne sekira, nju pozdravite, ne mora mnogo da brine i da se čuva. Ona je vrednija od svih njih zajedno, neka nastavi svoj posao kako misli ona da treba da radi – rekao je Vučić.

Silejdžistvo u Srbiji neće postati mejnstrim, zaključio je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)