PLATIO PARKING, ALI KAD SE VRATIO UGLEDAO JE ZAKAČENU KAZNU! Saša se zaprepastio kada su mu u Parking servisu dali objašnjenje (INFO)

parking

Foto: privatna arhiva

Saša Slavujev (50) iz Kovilja u sredu je boravio u Novom Sadu i kada je parkirao automobil, želeo je uredno da plati parking. Poslao je SMS sa svojom oznakom na registarskoj tablici na predviđeni broj, verujući da je regularno platio mesto.

Kada je obavio svoje obaveze i stigao do automobila, zaprepastio se. Na njemu je bila zakačena kazna!- Pitao sam se o čemu je ovde reč?!

Otišao sam u Parking servis i tamo su mi rekli da plaćanje nije uspelo zato što sam poruku poslao na ćirilici. Ma hajde, molim vas, kakva je ovo diskriminacija?

Zbog čega mi neko uskraćuje pravo da u svojoj zemlji pišem svojim pismom? Nisam prekršio ama baš nikakav zakon, a dobio sam da platim kaznu.

Hajde da je reč o nekom konkretnom prekršaju, da nisam vezao pojas, da sam prekoračio brzinu ili vozio u alkoholisanom stanju, ne bih se uopšte bunio, platio bih kaznu. Ali ja sada nisam napravio prekršaj, a kažnjen sam – ogorčen je Slavujev.

On kaže da neće da plati kaznu, pa makar išao na sva moguća suđenja. Ići ću do Strazbura ako treba. Neću da platim i spreman sam da se sudim dokle god bude trebalo.

kazna

Foto: privatna arhiva

Dosta je više ponižavanja, ceo svet nas ponižava, pa ne moramo sami sebe da ponižavamo – kaže Slavujev.

Apsurd je, dodaje on, što je u Parking servisu sve napisano ćirilicom, čak i kazna koju je dobio, a oni ne priznaju SMS na našem zvaničnom pismu.

Iz parking servisa u Beogradu kažu da servis ne prepoznaje ćirlicu. S obzirom na to da su registarske oznake vozila u latiničnom formatu, korisnik zonskog sistema parkiranja u Beogradu je u obavezi da prilikom slanja SMS poruke unese istovetne karaktere kako bi ga sistem za kontrolu i naplatu parkiranja registrovao.

U slučajevima kada se SMS poruka prosledi ćiriličnim karakterima, korisnik kao odgovor dobija informaciju da je nepravilno uneta registarska oznaka i da parking nije plaćen – kažu za Kurir u Parking servisu. Uputili smo ista pitanja i Parking servisu u Novom Sadu, ali nismo dobili odgovore.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/Silvija Slamnig )