PET MILIONA POJELA MACA?! Sergej Trifunović glavna tema u Skupštini Srbije

glumac

Foto: Telegraf.rs

U Skupštini Srbije tokom rasprave o rebalansu finansijskog plana RFZO ponovo je bilo reči o fondaciji glumca Sergeja Trifunovića “Podrži život”

Poslanik SNS Marko Atlagić kaže da je Trifunović ulagao novac koji je prikupljen sms porukama u slovenački investicioni fond “Ilirika”.

Tvrdi da je iznos od 15,5 miliona dinara oročio na 14,5 meseci, a da je taj investicion fond transakcijom vratio 10 miliona dinara, a da je 5,5 miliona dinara “isparilo”.

“Poštovani građani, pojela je maca, iscurilo je negde, dobro je što je pokrenut krivični postupak”, rekao je Atlagić.

Poslanik Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović primetio je da ministar Zlatibor Lončar nije danas u skupštini, a on je, kako kaže, hteo da pohvali predlog o osnivanju fonda za lečenje dece, iako se, po njegovoj oceni, može ulaziti u to zašto se baš sada osniva i šta ga je ubrzalo.

“Ono što je manje dobro je da je paralelno pokrenuta kampanja protiv privatnih fondova. Ako je bilo zloupotreba, postoje organi koji time treba da se bave. Mislim da je loše što implementacija državnog fonda ide paralelno sa hajkom protiv privatnih, a bilo bi dobro da rade zajedno. Neko ima više poverenja u državu, neko u ličnost”, rekao je Vukadinović.

DOBRE VESTI ZA PENZIONERE: Dva puta godišnje pomoć od po 7.000?

Prema njegovom mišljenju, “tabolidno mrcvarenje” za rezultat će imati smanjeno poverenje u tu vrstu pomoći.

Novinari su danas pitali predsednika Vučića o ovoj temi, a ona je i juče bila deo rasprave u srpskom parlamentu.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs, Agencije)