PERFIDAN PLAN ALBANACA: Amerika im daje 48 sati da očiste Kosovo od Srba ZA VREME MONDIJALA?!

Foto: Tanjug/AP

Albanski ekstremisti u Prištini razmatraju plan da tokom Mondijala u Rusiji napadnu i zauzmu sever južne srpske pokrajine.

Do ovih dramatičnih informacija došle su ruske službe bezbednosti koje su zvanični Beograd pre desetak dana upozorile da Albanci planiraju da posle 20. juna krenu u frontalni napad na Srbe severno od Ibra.

Albanci misle da je ovo idealan trenutak za napad jer će većina svetskih medija i političara biti zaokupljena fudbalom.

VUČIĆ: Spremni smo za nastavak razgovora, ali za velika rešenja morate da imate EU ali i velike sile SAD, Rusiju i Kinu

Albancima je, kako kaže izvor, iz SAD stigao signal da bi sever Kosova trebalo da zauzmu u vreme SP.

– Ako pažljivo pratite međunarodne sportske događaje i ratne sukobe, primetićete da je, recimo, rat u Gruziji izbio dan pre početka Olimpijskih igara u Pekingu. Ili da je rat u Siriji izbio istog mesedca kad se završavalo Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine. Sada postoje ozbiljne informacije da takav plan imaju i albanski ekstremisti i da im je iz SAD sugerisano da sever Kosova reše brzo, za 48 sati, i to u toku Mondijala – kaže izvor.

Albancima je najveća prepreka to što ne znaju kako će reagovati Vojska Srbije.

Albanci

Foto: Tanjug/AP

Komandant Kfora Salvatore Kouči indirektno je potvrdio da postoji rizik.

– Bezbedonosna situaciju na Kosovu je trenutno mirna i stabilna. Međutim, ako bude nekog upozorenja za narušavanje bezbednosti, spremni smo da preduzmemo sve mere kako bi Kosovo bilo sigurno.  Situacija je zasad pod kontrolom i procenjujemo da li su incidenti u poslednjih mesec dana etnički motivisani ili ne. Ti događaji povećavaju tenzije – poručuje Kuoči.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)