PATOLOŠKA LJUBOMORA: Metalnom šipkom ubio ženu, pa je bacio u SEPTIČKU JAMU jer je mislio da ima ljubavnika (INFO)

par

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Viši sud u Nišu izrekao je meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa Goranu Živkoviću (53) iz Medoševca, jer je 3. oktobra 2016. godine, u stanju neuračunljivosti, usled postojanja duševnog oboljenja paranoidne psihoze, na brutalan način ubio svoju suprugu Jasminu Živković (48).

Sud je utvrdio da je Živković počinio zločin iz niskih pobuda, usled dugogodišnje patološke ljubomore koja je bila posledica duševog oboljenja i usled koje je verovao da ga je supruga varala sa drugim muškarcima.

Do sukoba kritične noći došlo je jer je Živković sumnjao da je mobilnim telefonom kontaktirala sa navodnim ljubavnikom, zbog čega joj je najpre zadao nekoliko udaraca rukom, a potom još najmanje 10 udaraca gvozdenom šipkom nanevši joj prelom lobanje i druge povrede od kojih je odmah preminula.

ODMOR KOJI JE MOGAO BITI KOBAN: Ana i Bastijan su špartali Čikagom kada se dogodilo nešto zbog čega ceo Čikago skida kapu slavnom Nemcu (FOTO)

Šipku je bacio u otvor septičke jame, krvavu majicu skinuo, a potom je glavom udarao u okvir vrata i izvršio premetačinu da bi prikrio zločin i fingirao navodni napad razbojnika.

Sudija Milica Grujić saopštila je da će do izvršenja mere bezbednosti ostaće privremeno smešten u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Roditelji ubijene žene Miodrag i Srbijanka Jovanović nisu bili zadovoljni presudom.

– Moja ćerka je bila ozbiljna domaćica, prava majka koja je oba sina iškolovala. Očekivali smo da dobije zatvorsku kaznu.

PILOT OBORENOG AVIONA F-117 DANAS ŽIVI U BEDI: Evo šta je rekao našem pukovniku, koji ga je oborio (VIDEO) (FOTO)

Strahujemo da bi mogao da bude pušten iz psihijatrijske ustanove jednog dana. Ako bude pušten, a ja budem u životu, ne treba meni sud.

Mislimo da je ipak mala šansa da se tako nešto desi – kaže Miodrag Jovanović.

(Dnevne.rs /Izvor: B. Janačković, Blic