OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI: Vremenska prognoza za JANUAR i FEBRUAR (INFO)

vreme

Foto: sciencemediacentre.co.nz

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredne mesece.

Ukoliko ste se nadali hladnoj zimi sa puno snega, nezaboravnom skijanju i zimskoj idili, moramo da vas razočaramo. Ukoliko ste zimogrožljivi, vreme je da se radujete. Prema podacima RHMZ-a, ove zime nas očekuje izuzetno toplo vreme sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti.

U nastavku je detaljna prognoza za naredne mesece, koju je objavio sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda:

JANUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2,0ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

[adsenseyu1]

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,0ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 1,4ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5,2ºC. Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja januarska količina padavina iznosiće oko 42 mm.

FEBRUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,9ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,9ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2,1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8,6ºC. Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja februarska količina padavina iznosiće oko 34 mm.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)