OVO MOGU SAMO SRBI! Evo kako su drugari Radovana Karadžića odgovorili HAGU na presudu (VIDEO) (FOTO)

karadzic

Foto: jutjub Telegraf /print skrin

Radovan Karadžić osuđen je na 40 godina zatvora. Presuda nije iznenađujuća, već očekivana zato njeno izricanje njegovi poznanici kako kažu nisu ni pratili

Odlukom Sudskog veća Haškog tribunala prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžićosuđen je na 40 godina zatvora, a Telegraf.rs izricanje presude pratio je u njegovom tajnom skrovištu iz vremena kada se skrivao i dok je Radovan bio David Dabić!

Pre odlaska u Haški tribunal gde je osuđen na 40 godina zatvora,Radovan Karadžić – David Dabić krio se godinama, pa je tako u Beogradu imao i svoje omiljeno mesto gde je provodio slobodno vreme. Telegraf.rs bio je tamo – na licu mesta sa njegovim poznanicima dok je trajalo izricanje presude.

[adsenseyu1]

Doktor David Dragan Dabić ili Radovan Karadžić voleo je da svrati u jednu kafanu na Novom Beogradu gde je pijući vino svirao gusle. Da je u ovom skučenom lokalu bio omiljeni gost  govore njegove slike na zidu ali i veliki mural koji se nalazi na samoj fasadi.

Foto: Marko Todorović

Njegovi saborci iz ove kafane kažu da su sklonili televizor  ne želeći da prate izricanje presude njihovom junaku jer su već znali kako navode kakva će ona biti.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Nebojša Jevđić, inače ratni novinar u penziji ističe da je Karadžić bio veliki vernik i dobar lekar koji je uspešno bioenergijom lečio svoje pacijente.

[adsenseyu1]

On će junački izdržati presudu ali njegova presuda je presuda srpskom narodu

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Sa mišljenjem Jevđića složio se i Dragan Jakovljevič rekavši da ga je Hag namenski zatvorio da bi ga i osudio

Nisu ga odveli tamo da mu teče med i mleko – kaže Jakovljević

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Dušan Rađenović svoju srdžbu umesto rečima preneo je pesmom dozivajući Radovana da izađe iz crne rupe tj. Haga.

Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

( Č. Đ. )